Mazda2 1.4 μεταχειρισμένο μοντέλο 2004

Το πρώτης γενιάς Mazda2 παρουσίαζε χαρακτηριστικά μικρού MPV αυτοκινήτου με το σχετικά ψηλό του αμάξωμα, ωστόσο δεν έλλειπαν κάποια σπορτίφ στοιχεία στην σχεδίασή του εξωτερικά αλλά και στο εσωτερικό. Σε αυτό θετικά κρίνεται η ποιότητα των σκληρών πλαστικών και της συναρμολόγησης των επιμέρους επιφανειών, όπως και η εργονομία των διαφόρων χειριστηρίων αλλά και η βολική θέση οδήγησης. Επιπλέον στο εσωτερικό του Mazda2 οι φιλοξενούμενοι έχουν στη διάθεσή τους αρκετό ωφέλιμο πλάτος και αέρα για τα γόνατα και τα κεφάλια. Ο δε ο χώρος αποσκευών των 267 λτ. είναι πρακτικός χάρη στο μεγάλο άνοιγμα της πόρτας και το χαμηλό κατώφλι φόρτωσης.

Η πολύ καλή οδική συμπεριφορά είναι ένα ακόμα από τα πλεονεκτήματα του μικρού Mazda. Το στιβαρό πλαίσιο σε συνδυασμό με την σωστά ρυθμισμένη ανάρτηση εξασφαλίζουν αυξημένη σταθερότητα στην ευθεία και ουδέτερες αντιδράσεις σε διαδρομή με στροφές. Παράλληλα ο οδηγός θα εκτιμήσει το πολύ καλό σε αίσθηση και αμεσότητα τιμόνι, όπως και τον θετικό επιλογέα ταχυτήτων. Τέλος, όσον αφορά στον κινητήρα των 1.4 λίτρων διαθέτει καλό τράβηγμα από τις χαμηλές στροφές και οι 80 ίπποι που αποδίδει επιταχύνουν ικανοποιητικά το αυτοκίνητο, ωστόσο στα μείον του ανήκει ο αισθητός θόρυβος που παράγει και η τσιμπημένη κατανάλωση. 

Αρχικός εξοπλισμός: 2 αερόσακοι, ηλ. παράθυρα εμπρός, ρυθμιζόμενο τιμόνι, air condition και ηχοσύστημα.

Μέση τιμή: 3.500 ευρώ, Τέλη κυκλοφορίας: 240 ευρώ, Τεκμήριο: 2.600 ευρώ

Τεχνικά χαρακτηριστικά: Κυβισμός: 1.388 κ.εκ., Ισχύς: 80/5.700 ps/σ.α.λ., Ροπή: 128/3.500 Nm/σ.α.λ., 0-100 χλμ./ώρα: 13,9 δλ., Μεικτή κατανάλωση: 6,6 λτ./100 χλμ.

(+) Αίσθηση τιμονιού και επιλογέα ταχυτήτων, οδική συμπεριφορά, πρακτικότητα – χώροι, εικόνα εσωτερικού

(-) Αισθητός θόρυβος κινητήρα, ποιότητα κύλισης

Get it on Google Play Download on the App Store