Abarth 695 biposto 1.4 T-Jet 190 hp




Το νέο Abarth 695 biposto είναι ο «βασιλιάς» των Abarth και εντυπωσιάζει τόσο με την σχεδίασή του όσο και με τις επιδόσεις του, αφού είναι το πιο δυνατό Abarth 500 που κατασκευάστηκε ποτέ.. Μάλιστα το εν λόγω μοντέλο γιορτάζει 50 χρόνια από την παρουσίαση του Fiat Abarth 695 στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης το 1964, το οποίο τότε εφοδιαζόταν με κινητήρα 699,5 κ.εκ. ισχύος 30 ίππων.

Το νέο Abarth 695 biposto είναι ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο δρόμου και αυτό φαίνεται από πολλά ξεχωριστά στοιχεία όπως: δύο θέσεις και εξαρτήματα εμπνευσμένα από τους αγώνες για ένα αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων με φυσική έλξη για τις πίστες. Τέτοια εξαρτήματα είναι π.χ. το εμπρός intercooler, το σύστημα εξάτμισης Akrapovic, τα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ Extreme Shox, ο ψηφιακός καταγραφέας δεδομένων MXL, τα καθίσματα Abarth Corsa από τη Sabelt με ζώνες 4 σημείων, το σύστημα φρένων Brembo, οι ζάντες 18 ιντσών OZ και το πίσω roll bar από τιτάνιο από την Poggipolini.

Επιπλέον εφοδιάζεται με επιλογέα κιβωτίου με dog rings -για πρώτη φορά σ’ ένα αυτοκίνητο δρόμου στην κατηγορία του, τα εμπρός παράθυρα με κινούμενες επιφάνειες είναι κατασκευασμένα από polycarbonate και αεροδυναμικά τμήματα  του αμαξώματος αποτελούνται από ανθρακόνημα.   

Με βάρος μόλις 997 κιλά και τον κινητήρα 1.4 T-Jet, που για πρώτη φορά αποδίδει 190 ίππους σε αυτοκίνητο δρόμου, το Abarth "695 biposto" προσφέρει την καλύτερη αναλογία βάρους/ισχύος (5,2 κιλά/ίππο) και την καλύτερη επιτάχυνση (0–100 χλμ./ώρα σε 5.9") στην κατηγορία του, ενώ η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 230 χλμ./ώρα.




Get it on Google Play Download on the App Store