Toyota Avensis 1.6 132 PS




Πριν από λίγο καιρό το καταξιωμένο Avensis δέχτηκε μιας μικρής έκτασης ανανέωση αποκτώντας πιο δυναμική εικόνα στο εμπρός τμήμα του αμαξώματός του αλλά και νέες τεχνολογίες σε συστήματα ασφαλείας. Μικρό φρεσκάρισμα υπήρξε και στο εσωτερικό όπου αναβαθμίστηκε ο διάκοσμος, τα υλικά και η σχεδίαση της κεντρικής κονσόλας και διακρίνεται για την προσεγμένη του ποιότητα και τους άνετους χώρους που προσφέρει σε όλους τους φιλοξενούμενους του. Μάλιστα η απουσία κεντρικού τούνελ στο πίσω τμήμα της καμπίνας εξυπηρετεί τη μεταφορά ενός ακόμα ατόμου στη μέση. Για τις αποσκευές το αντίστοιχο τμήμα έχει χωρητικότητα 509 λτ., ωστόσο οι τονισμένοι θόλοι των τροχών διαταράσσουν το σχήμα του.

Κατά την κίνησή του, το Toyota Avensis 1.6 132 PS προσφέρει πολύ καλά επίπεδα ανέσεων μέσω της κατάλληλα ρυθμισμένης ανάρτησής του και του χαμηλού θορύβου κύλισης. Η σταθερότητα που επιδεικνύει είναι καλή στις ευθείες και σε δρόμους με στροφές, απευθυνόμενο σε συντηρητικούς στην οδήγηση οικογενειάρχες. Ο κινητήρας από την πλευρά του έχει την απαιτούμενη δύναμη, χωρίς όμως να ενθουσιάζει ακόμα και με βαθιά πατημένο το δεξί πεντάλ, ειδικά δε αν συγκριθεί με τους υπερτροφοδοτούμενους ανταγωνιστές του.

Αρχικός εξοπλισμός: ESP, 7 a/b, ηλ. παράθυρα εμπρός, τιμόνι υποβοηθούμενο και ρυθμιζόμενο, κεντρικό κλείδωμα θυρών, ηλ. καθρέπτες, air condition και ράδιο CD.

Τιμή από: 18.500 ευρώ (με την έκπτωση των 1.000 ευρώ)

Χώρος αποσκευών: 509 λίτρα

Τέλη κυκλοφορίας: 255 ευρώ

Τεκμήριο: 6.400 ευρώ

Τεχνικά χαρακτηριστικά: Κυβισμός: 1.598 κ.εκ., Ισχύς: 132/6.400 ps/σ.α.λ., Ροπή: 160/4.400 Nm/σ.α.λ., 0-100 χλμ./ώρα: 10,4 δλ., Τελική ταχύτητα 200 χλμ./ώρα, Μεικτή κατανάλωση: 6,5 λτ./100 χλμ., Εκπομπές CO2: 150 γρ./χλμ.

Get it on Google Play Download on the App Store