Ανάκληση σε υβριδικά Toyota Yaris

Η Toyota Ελλάς A.B.E.E. εκτελεί πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου αυτοκινήτων Yaris, ο οποίος αφορά σε 334 οχήματα, παραγωγής από τον Φεβρουάριο 2018 έως τον Οκτώβριο 2018.

Δείτε ακόμη: Ανάκληση 4.233 Nissan Note και Tiida στην Ελλάδα

Το υβριδικό σύστημα των εμπλεκόμενων οχημάτων περιλαμβάνει μετατροπέα DC-DC, που μειώνει την τάση του ηλεκτρικού ρεύματος από τη μπαταρία HV προκειμένου να φορτίσει τη βοηθητική μπαταρία. Λόγω προβλήματος κατά τη διαδικασία παραγωγής του εξαρτήματος στις εγκαταστάσεις του προμηθευτή, υπάρχει η πιθανότητα, η συγκόλληση ενός συγκεκριμένου τρανζίστορ στην πλακέτα του κυκλώματος στον μετατροπέα DC-DC, μετά από αυξομειώσεις της θερμοκρασίας υπό κανονική λειτουργία του οχήματος, να μην είναι επαρκής.

Ως αποτέλεσμα, η βοηθητική μπαταρία μπορεί να μην λαμβάνει πλέον ενέργεια από τον μετατροπέα DC-DC, µε αποτέλεσμα να ανάβουν μια σειρά από προειδοποιητικές λυχνίες, να ακουστούν ηχητικά σήματα και να εμφανιστούν μηνύματα στον πίνακα οργάνων. Εάν το όχημα λειτουργεί συνεχώς σε αυτή την κατάσταση και η βοηθητική μπαταρία εκφορτιστεί σε ένα ορισμένο επίπεδο, το υβριδικό σύστημα θα μπορούσε να τερματίσει τη λειτουργία του, µε αποτέλεσμα την απώλεια ισχύος του κινητήρα. Η απώλεια της ισχύος του κινητήρα, κατά την οδήγηση σε υψηλότερες ταχύτητες, ενδέχεται να αυξήσει τον κίνδυνο ατυχήματος.

Δείτε ακόμη: Ανάκληση σε Toyota Yaris στην Ελλάδα

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν προσωπικά, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει o σχετικός έλεγχος στον μετατροπέα DC-DC, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά µε την Toyota Ελλάς – Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808222 (ώρες λειτουργίας από 09.00 πµ έως 05:00 µµ).

Get it on Google Play Download on the App Store