Ανάκληση Toyota C-HR και Prius

Πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου με ενδεχόμενη αντικατάσταση της καλωδίωσης του κινητήρα ανακοίνωσε η Toyota Ελλάς, η οποία αφορά στην υβριδική έκδοση του C-HR και το Prius.

H ανάκληση εκτείνεται σε 1.349 οχήματα, παραγωγής από τον Ιούλιο 2015 έως τον Μάιο 2018. Στα εν λόγω οχήματα η καλωδίωση του κινητήρα είναι συνδεδεμένη με την μονάδα ισχύος του υβριδικού συστήματος. Στο σημείο της σύνδεσης υπάρχει ένα κάλυμμα. Λόγω συγκεκριμένης προσέγγισης στην διαδικασία της συναρμολόγησης, ένα μέρος της καλωδίωσης δύναται να έρχεται σε επαφή με το κάλυμμα. Αν υπάρξει εναπόθεση σκόνης στην καλωδίωση ή το κάλυμμα, και λόγω των δονήσεων από την χρήση του οχήματος υπάρχει ενδεχόμενο η μόνωση της καλωδίωσης να φθαρεί, με αποτέλεσμα την πιθανότητα βραχυκυκλώματος. Κάτι τέτοιο μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες αυξημένου ρίσκου για εκδήλωση φωτιάς.

Δείτε ακόμα: Γνωρίζετε τι συμβολίζει το σήμα της Toyota;

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν προσωπικά, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει o σχετικός έλεγχος ή η πιθανή αντικατάσταση της καλωδίωσης του κινητήρα, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή Toyota C-HR 1.2 Turbo

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808222 (ώρες λειτουργίας από 09:00πμ έως 05:00μμ).

Get it on Google Play Download on the App Store