Αγωνιστικών προδιαγραφών η νέα Aston Martin Vantage AMR

H Aston Martin ξεκινά το λανσάρισμα μιας νέας σειράς αγωνιστικών προδιαγραφών εκδόσεων των μοντέλων της, με τη νέα Vantage AMR (Aston Martin Racing) να μπαίνει στην παραγωγή σε μόλις 300 μονάδες, για να προσφέρει στους τυχερούς ιδιοκτήτες της ακόμη περισσότερη δύναμη, ξεχωριστή εμφάνιση και αγωνιστικά οδικά και οδηγικά χαρακτηριστικά.

Η νέα Vantage AMR απολαμβάνει λοιπόν τις φροντίδες του αγωνιστικού τμήματος της Aston Martin που κέρδισε τον τίτλο (σε οδηγούς και κατασκευαστές) στην κατηγορία GTE Pro του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αγώνων Αντοχής της περσινής χρονιάς.

Θα προσφερθεί σε δύο εκδόσεις, μια με έναν αναβαθμισμένο V8 κινητήρα βενζίνης 430 ίππων και επιλογή για 6τάχυτο μηχανικό ή 7άρι σειριακό κιβώτιο (παραγωγή 200 μονάδων), αλλά και μια με τον V12 κινητήρα βενζίνης της Vantage GT12 με 595 άλογα (+30 ίπποι), που μπορεί να συνδυαστεί με 7τάχυτο μηχανικό ή σειριακό κιβώτιο (παραγωγή 100 μονάδες).

Εκτός από τους κινητήρες, η νέα Aston Martin Vantage AMR ξεχωρίζει με τους specialεξωτερικούς χρωματικούς της συνδυασμούς (άσπρο-πορτοκαλί, μαύρο-μπλε, μπλε-κόκκινο, ασημί-γκρι), αλλά και προαιρετικά, με το γκρι-πράσινο εξωτερικό χρώμα και λεπτομέρειες ανοιχτού πράσινου, μαζί με λογότυπο στα χρώματα της βρετανικής σημαίας, από την περσινή αγωνιστική Vantage GTE που κέρδισε τον τίτλο.

Στο εσωτερικό, τα πάντα ντύνονται σε δέρμα και αλκαντάρα, με χρώματα που ταιριάζουν με το αμάξωμα. Υπάρχουν επίσης αρκετές carbon επιλογές (σε καθίσματα, επενδύσεις κ.λπ.), αλλά και τρία νέα σχέδια για τους τροχούς, μαζί με μια νέα εξάτμιση τιτανίου, που κερδίζει 14 κιλά σε βάρος σε σχέση με την «απλή» εξάτμιση.

Παράλληλα, η Aston Martin προσφέρει μια μεγάλη γκάμα έξτρα επιλογών όπως το ειδικό AMR εξωτερικό ανθρακονημάτινο αεροδυναμικό πακέτο ή οι νέες σφυρήλατες ζάντες AMR σε σχέδιο από το πρωτότυπο Vantage AMR Pro, που παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης τον περασμένο Μάρτιο.

H Aston Martin θα ξεκινήσει τις πωλήσεις της νέας Vantage AMR στα τέλη του έτους και σε συγκεκριμένες αγορές ανά τον κόσμο. Στη Μεγάλη Βρετανία οι τιμές της ξεκινούν από τις 97.995 λίρες, ενώ στη Γερμανία το κόστος της είναι από 126.995 ευρώ.

Διαβάστε ακόμα: 

Νέα Aston Martin Vanquish για τα Red Arrows (+video) 

Η εξωφρενική Aston Martin δεν θα έχει… όπισθεν (+video) 

Νέα Aston Martin Vanquish S Volante με 603 άλογα

 

Get it on Google Play Download on the App Store