Νέα Aston Martin DB11 Volante με μοτέρ Mercede-AMG (+video)

Μπορεί το καλοκαίρι να τελείωσε, αυτό όμως δεν σταμάτησε την Aston Martin από το να παρουσιάσει την DB11 Volante, την ανοικτή έκδοση του supercar της, το οποίο ανοίγει σε μόλις 14 δευτερόλεπτα και εφοδιάζεται με μοτέρ Mercedes-AMG χωρητικότητας 4.0 λτ. biturbo V8 το οποίο αποδίδει 510 ίππους και 675 Nm ροπής.

Δείτε ακόμη: Video: Audi RS3 έσωσε τον οδηγό του σε ατύχημα με 200 χλμ./ώρα

Το μοτέρ αυτό συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων με χειριστήρια στο τιμόνι, προκειμένου να τροφοδοτηθούν οι πίσω τροχοί και να περάσει η δύναμη στον δρόμο μέσω διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης.

Τα παραπάνω χαρακτηριστικά δίνουν στην Aston Martin DB11 0-100 χλμ./ώρα σε 4,1 δλ. και τελική ταχύτητα 300 χλμ./ώρα.

Σχεδιαστικά, το ανοικτό βρετανικό supercar δεν έχει να επιδείξει διαφορές σε σχέση με την αντίστοιχη Coupe έκδοσή του, εκτός από την έλλειψη της οροφής, ενώ το ίδιο ισχύει φυσικά και για το εσωτερικό του.

Η οροφή της Aston Martin DB11 Volante μπορεί να ανοίξει σε 16 δλ και να κλείσει σε 16 δλ. και μπορεί να ελεγχθεί από το κλειδί (ενώ το αυτοκίνητο είναι σε στάση) ή και εν κινήσει (σε ταχύτητες μέχρι 50 χλμ./ώρα).

Διαβάστε επίσης: Honda Civic ντροπιάζει Lamborghini και McLaren (+video)

Η τιμή της είναι στα 199.000 ευρώ (περίπου 20.000 ευρώ ακριβότερη από την Coupe) στην Γερμανία τουλάχιστον, όπου και άνοιξαν οι παραγγελίες.

Get it on Google Play Download on the App Store