Νέο υπεραυτοκίνητο από την Aston Martin και Red Bull Racing

Το επαναστατικό υπεραυτοκίνητο με την κωδική ονομασία AM-RB 001 αποκάλυψαν η Aston Martin και η Red Bull Racing, το οποίο αποτελεί προϊόν συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών. Το κατασκευασμένο από ανθρακόνημα, εντυπωσιακό αυτό hypercar διαθέτει -σύμφωνα με τις εν λόγω εταιρείες- ριζοσπαστική αεροδυναμική, ενώ σε κάποια σημεία θυμίζει μονοθέσιο Formula 1 με αμάξωμα.

Για τη δημιουργία του είναι υπεύθυνοι ο Adrian Newey, Τεχνικός Διευθυντής της Red Bull Racing, o Marek Reichman, σχεδίαστής και υπεύθυνος δημιουργικού της Aston Martin και ο David King, Ειδικός Διευθύνων Σύμβουλος Επιχειρήσεων.

Προς το παρόν, οι τεχνικές πληροφορίες για το AM-RB 001 είναι περιορισμένες. Τα μόνα στοιχεία που αναφέρονται είναι ότι εφοδιάζεται με ένα V12 ατμοσφαιρικό υψηλόστροφο κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο, με στόχο την επίτευξη αναλογίας 1:1 κιλών ανά ίππο.

Συνολικά θα κατασκευαστούν από 99 έως 150 μοντέλα AM-RB 001 για χρήση δρόμου στο εργοστάσιο Gaydon της Aston Martin και 25 αγωνιστικά. Οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν το 2018.

Get it on Google Play Download on the App Store