Volvo XC60 – V40 Τ4 R-Design Polestar




Το ριζικά ανανεωμένο Volvo XC60, θα είναι ένα από τα μοντέλα που θα μαγνητίσουν τα βλέμματα των επισκεπτών της  Έκθεσης Αυτοκινήτου Athens Motor Show 2013, που ανοίγει τις πύλες της το Σάββατο 2 Νοεμβρίου. Το μεσαίο SUV της Volvo φέρει αλλαγές τόσο στο αμάξωμα όσο και στο εσωτερικό του, ενώ βελτιώσεις έχουν γίνει στην οδική του συμπεριφορά και στους κινητήρες.

Πιο αναλυτικά, το ανανεωμένο Volvo XC60 εφοδιάζεται με τους ντίζελ των 2.0 λίτρων ισχύος 136 και 163 ίππων και τους 2.4 λίτρων με 163 και 215 ίππους, με κατανάλωση από 5,3 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 από 139 γρ./χλμ. Στην γκάμα των βενζινοκινητήρων υπάρχουν τα μηχανικά σύνολα των 2.0 και 3.0 λίτρων απόδοσης 240 και 304 ίππων αντίστοιχα. Παράλληλα, για πρώτη φορά στο ανανεωμένο XC60, προσφέρονται και χειριστήρια του κιβωτίου ταχυτήτων στο τιμόνι, τα οποία είναι στις τετρακίνητες εκδόσεις με αυτόματο κιβώτιο.

Με συνδυασμό προωθητικού προγράμματος της Volvo Car Hellas και οφέλους απόσυρσης, η προτεινόμενη τιμή λιανικής ξεκινά από τα 33.900 €, συγκεκριμένα για την diesel έκδοση D3 136 ίππων. Ιδιαίτερα δε για την περίοδο της έκθεσης, θα ισχύσει και μία τιμή έκπληξη, για όσους παραγγείλουν το ανανεωμένο Volvo XC60 το διάστημα 2-11 Νοεμβρίου, στο περίπτερο της Volvo Car Hellas.

V40 Τ4 R-Design Polestar

Εξωτερικά το V40 Τ4 R-Design Polestar διακρίνεται από το body kit R-Design και χαρακτηρίζεται από το χρωμιωμένο περίγραμμα της μάσκας, το σπόιλερ στο κάτω μέρος του εμπρός προφυλακτήρα, τις λεπτομέρειες «βουρτσισμένου» αλουμινίου και τον πίσω διαχύτη με τις διπλές απολήξεις των εξατμίσεων στα άκρα, τις ζάντες των 17 ή 18 ιντσών και το διακριτικό τετράγωνο σηματάκι της Polestar. Εκτός από το έντονο Rebel Blue χρώμα, ο αγοραστής του V40 R-Design έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε επτά ακόμα εξωτερικές αποχρώσεις.

Στο εσωτερικό ο διαδραστικός ψηφιακός TFT πίνακας οργάνων που εξοπλίζει το V40 είναι φυσικά διαθέσιμος και στο V40 Τ4 R-Design Polestar. Το κόστος -όπως και στο «απλό» V40 – είναι 392 ευρώ και παραμένει η δυνατότητα επιλογής 3 διαφορετικών διαμορφώσεων & λειτουργιών του πίνακα οργάνων. Επιπλέον στην καμπίνα του σπορτίφ V40 ξεχωρίζουν τα νέας γενιάς καθίσματα R-Design, που συνδυάζουν το μαύρο ύφασμα Nubuck με το διάτρητο δέρμα και οι διακοσμητικές λεπτομέρειες αλουμινίου. 

Για τα καλύτερα δυναμικά του χαρακτηριστικά στο δρόμο, το V40 Τ4 R-Design Polestar εφοδιάζεται με το χαμηλωμένο κατά 10 χιλιοστά Sport Chassis, η εξέλιξη του οποίου έχει γίνει σε συνεργασία με τον Σουηδό οδηγό αγώνων της ομάδας Volvo Polestar Black R, τον Ρόμπερτ Ντάλγκρεν (Robert Dahlgren).

Παράλληλα τα ελατήρια και τα αμορτισέρ διαθέτουν πιο σκληρές ρυθμίσεις, γεγονός που εξασφαλίζει στο αυτοκίνητο περισσότερη ακρίβεια στο χειρισμό και στον οδηγό μεγαλύτερη απόλαυση και απόλυτο έλεγχο. Οι αντιστρεπτικές ράβδοι με την σειρά τους έχουν μεγαλύτερη διάμετρο, γεγονός που συμβάλλει και αυτό με τη σειρά του στη διαμόρφωση των χαρακτηριστικών μιας περισσότερο σπορτίφ οδικής συμπεριφοράς.

Όσον αφορά στον κινητήρα turbo των 1.6 λίτρων η ισχύς του έχει αυξηθεί από τους 180 στους 200 ίππους και η ροπή από τα 240 Nm στα 285 Nm χωρίς να «ανέβει» η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές ρύπων, ενώ τα 0-100 χλμ./ώρα επιτυγχάνονται σε 7,4 δευτερόλεπτα.

Η τιμή του V40 Τ4 R-Design Polestar ξεκινά από τις 26.500 ευρώ με απόσυρση.

Get it on Google Play Download on the App Store