Nissan Note – Juke Nismo – Micra ανανεωμένο




To νέο Nissan Note σηματοδοτεί για τη Nissan την άφιξη ενός νέου αυτοκινήτου, που έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί για να ικανοποιήσει το κοινό που αναζητά ένα μικρό και ευέλικτο αυτοκίνητο αλλά με ανέσεις μικρομεσαίου και πρακτικότητα πολυχρηστικού.

Το νέο Nissan Note διατίθεται στην Ελληνική αγορά με μια γκάμα κινητήρων υψηλής απόδοσης, που συνδυάζουν το χαμηλό κόστος λειτουργίας με ισχυρές επιδόσεις: έναν 1.2 λίτρων βενζίνης με 80PS, καθώς και έναν 1.5 λίτρων turbodiesel dCi, ισχύος 90PS. Όλες οι εκδόσεις είναι εξοπλισμένες με  σύστημα Start/Stop ως στάνταρ, ενώ οι εκπομπές ρύπων CO2 είναι πολύ χαμηλά με 95 γρ./χλμ. για το πετρέλαιο και 99 γρ./χλμ. για τη βενζίνη. Η μέση κατανάλωση καυσίμου κυμαίνεται σε εξίσου εξαιρετικά χαμηλά μεγέθη: από 4,7 λτ./100 χλμ. για τον 1.2 λίτρων κινητήρα βενζίνης των 80PS μέχρι και 3,6 λτ./100 χλμ. για το 1.5 λίτρων dCi. Όσο για τις τιμές του νέου Note υπολογίζεται ότι το 1.2 βενζίνης θα κοστίζει γύρω στις 12.000 ευρώ και το 1.5 diesel κοντά στις 15.000 ευρώ με το όφελος της απόσυρσης.

Micra ανανεωμένο

Το προσφάτως ανανεωμένο Nissan Micra με τις αλλαγές κυρίως στην σχεδίαση του αμαξώματος και του εσωτερικού εκσυγχρονίστηκε και απέκτησε πιο ενδιαφέρουσα εικόνα. Στην αρχική έκδοση Motiva κοστίζει μόλις από 8.990 ευρώ (συμπεριλαμβανομένης της έκπτωσης) και με εξοπλισμό που περιλαμβάνει ESP, 6 αερόσακους ράδιο CD κ.α., όχι όμως και το πλέον απαραίτητο air condition. Στο αναβαθμισμένο εσωτερικό οι καμπύλες επιφάνειες αποτελούν κυρίαρχο χαρακτηριστικό του μικρού Nissan, το οποίο διακρίνεται για την εργονομία που προσφέρει και τους καλούς χώρους, ωστόσο ποιοτικά δεν ξεπερνά το μέσο όρο του ανταγωνισμού. Για την κίνησή του φροντίζει ο 1.2 λίτρων κινητήρας των 80 ίππων.

Juke Nismo

Τη δυναμική και ξεχωριστή εξωτερική του εμφάνιση τονίζουν οι νέοι χαμηλότεροι προφυλακτήρες, τα φαρδύτερα φτερά, οι «ποδιές» στα μαρσπιέ, η ανασχεδιασμένη μάσκα, οι κόκκινες λεπτομέρειες, η αεροτομή στο τελείωμα της οροφής και οι ζάντες των 18 ιντσών με ελαστικά 225/45. Στο εσωτερικό έχουν ανασχεδιαστεί τα καθίσματα, το τιμόνι, τα πεντάλ, ο επιλογέας των ταχυτήτων και οι επενδύσεις των θυρών, χαρίζοντάς του τον απαραίτητο σπορτίφ αέρα.

Για την κίνησή του Nissan Juke NISMO φροντίζει ο 1,6 λτ. DiG-T άμεσου ψεκασμού υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας απόδοσης 200 ίππων και 250 Nmροπής, o οποίος συνδυάζεται με CVTκιβώτιο ταχυτήτων με κίνηση στους εμπρός ή και στους 4 τροχούς (ALLMODE 4×4-i). Το μηχανικό αυτό σύνολο επιταχύνει το Juke NISMO από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 7,8 δλ., η τελική ταχύτητα φτάνει τα 215 χλμ./ώρα (8,2 δλ. και 200 τελική για το 4WD). Τροποποιήσεις υπάρχουν και στο στήσιμο του αυτοκινήτου όπως είναι στη ρύθμιση των αμορτισέρ και του συστήματος διεύθυνσης, αλλά και στο χαμήλωμα των ελατηρίων κατά 10 χλστ.

Get it on Google Play Download on the App Store