Έρχεται με πάνω από 600 άλογα το Audi RS Q8

Η Audi ετοιμάζει μια «RS» επίθεση στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου, αφού εκτός του νέου RS Q5 αναμένεται εκεί να παρουσιαστεί σε πρωτότυπη μορφή και το νέο RS Q8, το οποίο θα είναι η πιο ισχυρή και γρήγορη έκδοση του νέου Audi Q8.

Διαβάστε ακόμα: Έτσι θα είναι το Audi Q8 στην έκδοση παραγωγής

Το νέο RS Q8 θα βασιστεί φυσικά πάνω στο πρωτότυπο Q8 που μας έδειξε η Audi τον Γενάρη στο Ντιτρόιτ έχοντας όμως σύμφωνα με πληροφορίες από τον βρετανικό τύπο, έναν πανίσχυρο 4λιτρο V8 twin-turbo βενζινοκινητήρα, που προέρχεται από το Audi S8 Plus.

Στην περίπτωση του νέου Audi RS Q8 το μοτέρ αυτό αναμένεται να ξεπεράσει τους 600 ίππους ισχύος, στέλνοντας όλη αυτή τη δύναμη και στους τέσσερις τροχούς του αυτοκινήτου μέσω 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου. Στο πεδίο των επιδόσεων, αναμένεται για το 0-100 χλμ./ώρα το νέο SUV-πύραυλος να θέλει μόνο 4,2-4,3 δευτερόλεπτα.

Δείτε ακόμα: Audi TT RS ρίχνει ξύλο σε Porsche 718 Cayman S

Φυσικά, η Audi θα τονίσει την εξωτερική εικόνα του RS Q8 προσφέροντας σπορ επεμβάσεις στο αμάξωμα του Q8, ενώ παράλληλα θα υπάρχουν αλλαγές και στη ρύθμιση της ανάρτησής του, τα φρένα, τους τροχούς κ.λπ. Περισσότερα σε κάθε περίπτωση για το νέο RS Q8, θα γνωρίζουμε λίγο πριν το επίσημο ντεμπούτο του στη Γενεύη.

Get it on Google Play Download on the App Store