Audi Q8 sport concept με 476 ίππους

Η Audi παρουσίασε στην έκθεση της Γενεύης το πρωτότυπο προς το παρόν Q8 sport concept το οποίο αποτελεί ουσιαστικά τον τρόπο με τον οποίο η γερμανική μάρκα αντιλαμβάνεται το μέλλον καθώς θα αποτελέσει την ναυαρχίδα της μάρκας στην κατηγορία των SUV.

Στόχος της Audi είναι να μας δείξει τις δυνατότητές της αλλά και το πώς θα είναι το μελλοντικό, κορυφαίο SUV της. Η εμφάνιση του Audi Q8 sport concept έχει αρκετά στοιχεία τα οποία συναντάμε για πρώτη φορά, όπως η μεγάλη μάσκα εμπρός που αυτή τη φορά φτάνει μέχρι τα φώτα και το ιδιαίτερο πίσω μέρος. Εκεί υπάρχει ενιαίο φωτιστικό σώμα, το οποίο ενώνει τις δύο άκρες του αυτοκινήτου, ενώ διακρίνουμε στο πίσω μέρος των φτερών αεραγωγούς. Το μήκος του Q8 sport concept είναι 5,02 μέτρα, το πλάτος του 2,05 μέτρα και το ύψος του 1,70 μέτρα.

Το εσωτερικό από την άλλη διακρίνεται για τις «καθαρές» γραμμές, ενώ την παράσταση κλέβουν οι οθόνες και τα πάνελ αφής, καθώς και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων. Το τιμόνι είναι νέου σχεδιασμού και πλέον περιλαμβάνει και το κουμπί εκκίνησης του μοτέρ.

Δείτε επίσης: Ποια μάρκα φτιάχνει τα καλύτερα αυτοκίνητα στον πλανήτη

Το Audi Q8 sport concept δεν εντυπωσιάζει όμως μόνο με την εμφάνισή του, καθώς και μηχανολογικά είναι πρωτοπόρο. Συγκεκριμένα, κάτω από το επιβλητικό αμάξωμά του κρύβεται ένας 3.0 λτ. εξακύλινδρος, διπλοτούρμπινος βενζινοκινητήρας με υβριδική τεχνολογία. Μάλιστα είναι ο πρώτος στον κόσμο ο οποίος θα εφοδιάζεται με ηλεκτρικό κομπρέσορα!

Ο συνδυασμός αυτός αποδίδει 476 ίππους (450 ίππους αποδίδει ο βενζινοκινητήρας) και 700 Nm ροπής, τιμές που χαρίζουν 0-100 χλμ./ώρα σε 4,7 δλ. (χάρη και στην τετρακίνηση quattro) και τελική ταχύτητα 275 χλμ./ώρα. Και όλα αυτά με αυτονομία 1.200 χλμ. (από ρεζερβουάρ χωρητικότητας 85 λίτρων) κάτι που αντιστοιχεί σε μέση κατανάλωση 7,0 λτ./100 χλμ. και εκπομπές ρύπων 25 γρ./χλμ.

Το Audi Q8 sport concept πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες την παγκόσμια πρεμιέρα του στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης.

Get it on Google Play Download on the App Store