Με 450 άλογα το νέο Audi RS 5

H Audi διευρύνει τη γκάμα των κορυφαίων RS μοντέλων της παρουσιάζοντας στη Γενεύη το νέο RS 5. Πρόκειται για την πιο σπορ έκδοση της νεότερης γενιάς του A5, η οποία έρχεται με 450 άλογα ισχύος και 600 Nm ροπής για να προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις.

Ειδικότερα και στο πεδίο του κινητήρα, η «καρδιά» του νέου Audi RS 5 είναι ένας καινούργιος 2,9 λίτρων TFSI V6 bi-turbo κινητήρας, ο οποίος συνδυάζεται με ένα 8τάχυτο αυτόματο tiptronic κιβώτιο, που στέλνει μέσω τετρακίνησης quattro την παραπάνω δύναμη και ροπή και στους τέσσερις τροχούς του αυτοκινήτου.

Διαβάστε ακόμα: Βελτιωμένο Audi R8 με εμφάνιση… δυναμίτη!

Το αποτέλεσμα είναι ένα 0-100 χλμ./ώρα σε 3,9 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 280 χλμ./ώρα (με το προαιρετικό dynami cπακέτο), που χαρίζουν στο RS 5 έναν πραγματικά εκρηκτικό χαρακτήρα. Παράλληλα, η τετρακίνηση φροντίζει να στέλνει περισσότερη ροπή στον πίσω άξονα (40:60 αναλογία) για ακόμη πιο δυναμικά χαρακτηριστικά, με τον πίσω άξονα να έχει -προαιρετικά- και μπλοκέ διαφορικό.

Αρκετή δουλειά έχει γίνει και στο πεδίο του βάρους με το νέο μοντέλο να είναι έως και 60 κιλά πιο ελαφρύ από πριν, λόγω και της παρουσίας της προαιρετικής carbonοροφής.

Σχεδιαστικά, το νέο RS 5 δείχνει την διαφορετικότητά του σε σχέση με το «κανονικό» Audi A5 λόγω στοιχείων όπως οι μεγάλες εισαγωγές στον προφυλακτήρα, η νέα πλατύτερη μάσκα, οι «φουσκωμένοι» πλαϊνοί θόλοι των τροχών και ο νέος πίσω διαχύτης με τις μεγάλες απολήξεις της εξάτμισης. Υπάρχει επίσης ένα μάλλον διακριτικό σποϊλεράκι πάνω στο πορτ-μπαγκάζ, αλλά και νέες ζάντες 19 ή 20 ιντσών.

Διαβάστε ακόμα: Ποια μάρκα φτιάχνει τα καλύτερα αυτοκίνητα;

Στα οδικά του χαρακτηριστικά, η Audi μειώνει την απόσταση από το έδαφος, τοποθετεί μια νέα σπορ ανάρτηση με ρυθμιζόμενη απόσβεση (DRC), ενώ προσφέρει κεραμικά φρένα και σπέσιαλ κρεμαγιέρα για πιο σπορ αίσθηση. Ο οδηγός μπορεί να παραμετροποιήσει επίσης την ανάρτηση, την απόκριση του μοτέρ, το κιβώτιο και το τιμόνι, μέσω του συστήματος drive select (comfort, dynamic και individual).

Εσωτερικά, το τμήμα Audi Sport φροντίζει ώστε να τονίσει την ατμόσφαιρα προσθέτοντας ειδικά RS σπορ καθίσματα, προαιρετικά και με δέρμα Νάπα, ένα σπορ τιμόνι με επίπεδο κάτω τμήμα, καθώς και νέο, πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων με RS γραφικά.

Το νέο Audi RS 5 κουπέ αφού κάνει σήμερα την επίσημη πρώτη του στη Γενεύη, θα ξεκινήσει τη διάθεσή του στη Γερμανία και την Ευρώπη τον ερχόμενο Ιούνιο. Οι τιμές του θα ξεκινούν από τα 80.900 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store