«Πράσινο φως» για τα νέα Audi Q4 και Q8

H Audi ανακοίνωσε επίσημα το πλάνο παραγωγής των δύο νέων crossover-SUV της, του Audi Q4 και του Audi Q8, με το πρώτο να αναμένεται να λανσαριστεί μέσα στο 2019 και το δεύτερο να ξεκινά την παραγωγή του το 2018 και να διατίθεται στις αγορές την ίδια χρονιά.

Το νέο Q4 θα είναι ένα crossover-coupe μοντέλο, που θα τοποθετηθεί στη γκάμα της εταιρείας δίπλα από το Audi Q3. Η κατασκευή του θα γίνει στο εργοστάσιο του Γκιόρ στην Ουγγαρία, μαζί με την επόμενη γενιά του Q3, που θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται επίσης το 2018.

Διαβάστε ακόμα: Κρίμα και πάλι κρίμα… Συλλεκτικό Audi A1 quattro κάηκε ολοσχερώς

Σε ό,τι αφορά στο Q8, αυτό θα είναι το μεγαλύτερο crossover-coupeτης Audi, το οποίο θα έρθει για να μπει στη γκάμα δίπλα από το Audi Q7. Και, όπως και το Q7, έτσι και το Q8 θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται το 2018 στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας.

Τα δύο νέα crossover-coupeτης Audi θα διευρύνουν τις «Q» επιλογές της γερμανικής φίρμας και για πρώτη φορά θα τη φέρουν απευθείας αντιμέτωπη σε αυτή την κατηγορία με τις Mercedes και BMW. Το μεν Q4 θα ανταγωνιστεί τη Mercedes GLC Coupe και την BMW X4, ενώ το δε Q8 τη Mercedes GLE Coupe και τη BMW X6.

Get it on Google Play Download on the App Store