Νέα ελαφρωμένα Audi RS 4 και RS 5 Carbon

Η Audi δημιουργεί τις νέες Carbon εκδόσεις των κορυφαίων RS 4 και RS 5, που χρησιμοποιούν τμήματα από ανθρακονήματα βελτιώνοντας την εμφάνιση, αλλά κυρίως, μειώνοντας το βάρος των δύο top γερμανικών μοντέλων.

Διαβάστε ακόμα: Έρχεται με «καρδιά» Porsche και 700 άλογα το νέο Audi RS 7 Sportback

Τα τμήματα από ανθρακονήματα (από CFRP, πολυμερές ενισχυμένο με carbon) που χρησιμοποιούν τα νέα Audi RS 4 και RS 5 Carbon είναι το νέο εμπρόσθιο σπόιλερ, οι πλαϊνές ποδιές, ο νέος διαχύτης, τα καπάκια των καθρεπτών, το κάλυμμα του μοτέρ, καθώς και εσωτερικές επενδύσεις.

Επίσης, στο RS 5 Coupe Carbon από ανθρακόνημα είναι και η πίσω αεροτομή, αλλά και η οροφή. Επιπλέον αυτών, η Audi προσφέρει στις νέες εκδόσεις και πιο ελαφριές (κατά 8 κιλά) ζάντες 20 ιντσών ειδικής σχεδίασης. Συνολικά, το RS 4 Carbon είναι ελαφρύτερο κατά 80 κιλά σε σχέση με το «απλό» μοντέλο και το RS 5 Coupe κατά 60 κιλά.

Διαβάστε ακόμα: Νέο Audi RS 4 Avant για οικογενειακές πτήσεις!

Οι αλλαγές ωστόσο των νέων εκδόσεων δεν σταματούν εκεί, αφού η Audi τοποθετεί μια νέα γρίλια σε ματ αλουμίνιο, ενώ αντίστοιχη επένδυση έχουμε στα πλαίσια των παραθύρων και χαμηλά στον εμπρόσθιο προφυλακτήρα. Στάνταρ είναι επίσης τα RS Matrix LED φώτα, η RS Sport εξάτμιση για ακόμη πιο δυναμικό ήχο, καθώς και νέα μαύρα δερμάτινα Nappa καθίσματα με κόκκινες ραφές.

Ο κινητήρας παραμένει χωρίς αλλαγές και έτσι, το παρόν δίνει πάλι ο νεότερος biturbo V6 των 2,9 λίτρων, με απόδοση 450 ίππων και ροπή 600 Nm. Το 0-100 χλμ./ώρα διατηρείται στα 3,9 δευτερόλεπτα στο RS 5 ή στα 4,1 δευτερόλεπτα στο RS 4.

Διαβάστε ακόμα: Η Audi αποκαλύπτει το πρώτο πισωκίνητο R8

Get it on Google Play Download on the App Store