BMW M4 με 560 άλογα βάζει κάτω την κορυφαία M4 GTS

Η γερμανική Alpha-N Performance είναι μια εταιρεία που ειδικεύεται στις βελτίωση των μοντέλων της BMW και αυτή τη φορά δημιουργεί μια πραγματικά μοναδική M4, η οποία σύμφωνα με την εταιρεία είναι όχι μόνο πιο ισχυρή, αλλά και καταφέρνει να σημειώσει ταχύτερο χρόνο στην πίστα του Nürburgring από την κορυφαία BMW M4 GTS.

Αρχικά, η βελτιωτική εταιρεία τοποθετεί ένα νέο πρόγραμμα στον 3λιτρο 6κύλινδρο TwinPower Turbo κινητήρα βενζίνης της BMW M4, που του χαρίζει 560 άλογα ισχύος ή 60 επιπλέον άλογα σε σχέση με το μοτέρ της M4 GTS. Παράλληλα, το 7τάχυτο διπλοσύμπλεκτο κιβώτιο ταχυτήτων έρχεται με το ίδιο software από την GTS.

Η Alpha-N έχει επιπλέον σετάρει το σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης με τις ίδιες ακριβώς ρυθμίσεις με αυτές της M4 GTS, ενώ και το διαφορικό προέρχεται από την κορυφαία M4. Για την ανάρτηση, η Alpha-N Performance επιλέγει το ρυθμιζόμενο σετ ημι-αγωνιστικού τύπου της Öhlins, ενώ υπάρχουν και νέες ελαφρύτερες ζάντες 20 ιντσών της OZ Racing.

Αρκετή δουλειά έχει κάνει η βελτιωτική εταιρεία και στο πεδίο του βάρους, εκεί όπου έχει τοποθετηθεί ένα νέο carbon καπό, καινούργιος εμπρόσθιος προφυλακτήρας με carbon σπόιλερ, αλλά και μια επίσης ανθρακονημάτινη πίσω αεροτομή. Η τελική πινελιά αφορά στα νέα ελαφρύτερα μπάκετ καθίσματα της Recaro.

Μετά από όλα τα παραπάνω, η Alpha-N Performance ανακοινώνει ότι η βελτιωμένη της BMW M4 κατάφερε να γράψει χρόνο 7 λεπτών και 20 δευτερολέπτων στην πίστα του Nürburgring, όντας 8 δευτερόλεπτα πιο γρήγορη από ό,τι η εργοστασιακή κορυφαία BMW M4 GTS.

Διαβάστε ακόμα: 

Δυναμίτης BMW M4 CRT με 520 ίππους  

BMW M2 GTS με 450 ίππους και carbon αεροδυναμικό kit 

BMW M2 Coupe με 410 ίππους και πολλές αναβαθμίσεις


 

Get it on Google Play Download on the App Store