BMW Alpina B4 S Biturbo κάνει τη M4 να… πρασινίζει

H BMW Σειρά 4 Coupe αποτελεί ένα αναμφίβολα πολύ ελκυστικό και δυναμικό αυτοκίνητο, ειδικά στις πιο ισχυρές εκδόσεις της και κυρίως στην κορυφαία στη γκάμα M4, την οποία σίγουρα πολλοί θα ήθελαν να την έχουν στην κατοχή τους. Ωστόσο, ακόμα και μια «νορμάλ» 4άρα μπορεί να εντυπωσιάσει ακόμα περισσότερο με τις κατάλληλες προσθήκες και αναβαθμίσεις, όπως ισχύει στην εικονιζόμενη, που έχει δεχτεί τις φροντίδες της Alpina και βρίσκεται στην έκθεση της BMW Abu Dhabi Motors.

Δείτε ακόμη: Πωλείται Ferrari LaFerrari με μόλις 85 χιλιόμετρα

Η εικονιζόμενη Alpina B4 S Biturbo Coupe τραβάει αρχικά τα βλέμματα με το χτυπητό πράσινο Rallye Green χρώμα του αμαξώματος. Την ξεχωριστή εικόνα της συμπληρώνουν τα αεροδυναμικά βοηθήματα της Alpina, οι παραδοσιακές αυτοκόλλητες ταινίες του γερμανού βελτιωτή και οι μεγάλης διαμέτρου 20 ιντσών πολυάκτινες ζάντες αλουμινίου. Στο εσωτερικό διακρίνονται το τιμόνι της Alpina με τις πράσινες ραφές, ο πίνακας οργάνων με μπλε φόντο, η αριθμημένη πλακέτα στη βάση της κεντρικής κονσόλας και οι δερμάτινες επενδύσεις από το τμήμα BMW Individual.

Την κίνηση σε όλους τους τροχούς της Alpina B4 S Biturbo Coupe αναλαμβάνει το 3λιτρο, 6κύλινδρο TwinPower Turbo μηχανικό σύνολο με ανεβασμένη ισχύ στους 440 ίππους και 660 Nm ροπής από τις 3.000 σ.α.λ. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και προσφέρει επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,9 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 303 χλμ./ώρα. Επιπλέον, το νέο σύστημα εξατμίσεων της Akrapovic εξασφαλίζε ακόμα πιο σπορ και μεθυστικό ήχο.

Δείτε ακόμη: Ξέχασε που πάρκαρε στα 56 του και βρήκε το αυτοκίνητο στα… 76 του!


Get it on Google Play Download on the App Store