Η Mugen «πειράζει» το Honda Civic Type R

Το Honda Civic Type R RC20GT Concept είναι ένα πρωτότυπο μοντέλο (το καταλάβατε εξάλλου και από τον όρο Concept στην ονομασία του) το οποίο δείχνει πως γίνεται ένα Civic Type R όταν οι δημιουργοί του δεν νοιάζονται για την εμφάνιση αλλά για την αεροδυναμική του.

Δείτε ακόμη: Toyota GT 86 με DNA από BMW M5 (+video)

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται ο in house βελτιωτικός οίκος της ιαπωνικής μάρκας, ο οποίος παρουσίασε το συγκεκριμένο πρωτότυπο στα πλαίσια της έκθεσης αυτοκινήτου του Τόκιο και λέει πως ότι βλέπουμε είναι εξελιγμένο ειδικά για να ευνοήσει την αεροδυναμική του μοντέλου.

Το αεροδυναμικό bodykit του Honda Civic Type R RC20GT Concept αποτελείται από ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, νέα μάσκα η οποία βελτιώνει την αναπνοή του κινητήρα, ανασχεδιασμένο καπό, αλλαγμένη αεροτομή και μεγαλύτερο αεροδυναμική διαχύτη πίσω. Νέοι είναι και οι τροχοί 20 ιντσών, ενώ ακόμη και οι καθρέφτες έχουν αλλαχτεί με καινούργιους μικρότερης επιφάνειας.

Διαβάστε επίσης: Αυτά είναι τα αυτοκίνητα του WRC για το 2018

Από την άλλη το εσωτερικό του πρωτότυπου μοντέλου της Mugen είναι μάλλον… πολεμικό καθώς έχει rollcage, σταθερά μπάκετ καθίσματα εμπρός με ζώνες τεσσάρων σημείων, ανθρακονήματα στο ταμπλό με ανασχεδιασμένο πίνακα οργάνων και κυρίως νέο τιμόνι που θυμίζει Φόρμουλα 1.


Get it on Google Play Download on the App Store