Renault Clio RS 220 EDC Trophy με φοβερό ήχο!

Από τα πιο «καυτά» μικρά αυτοκίνητα παραγωγής σε εμφάνιση, δυναμικά χαρακτηριστικά και επιδόσεις, είναι το Renault Clio RS 220 EDC Trophy, το οποίο διαφέρει σε αρκετά σημεία από το Clio R.S. 200. Εν συντομία να αναφέρουμε ότι το πιο σπορ Clio εφοδιάζεται με 1.6 λτ. turbo κινητήρα ισχύος 220 ίππων και σε συνδυασμό με το στάνταρ 6άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων EDC επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα σε 6,6 δευτερόλεπτα.

Η γερμανική εταιρία βελτιώσεων Waldow πήρε ένα Clio R.S. 220 EDC Trophy και έκανε αρκετές μετατροπές, εστιάζοντας στην χρήση του αυτοκινήτου σε πίστα, παρά στη θεαματική αύξηση της ισχύος. Οι αλλαγές που έγιναν στον κινητήρα περιλαμβάνουν νέο intercooler, επαναπρογραμματισμό του εγκεφάλου, σπορ καταλύτη και νέο σύστημα εξάτμισης. Το τελευταίο ενισχύει ακόμα πιο πολύ τον σπορ χαρακτήρα του αυτοκινήτου με τα «σκασίματα» που ακούγονται από της απολήξεις, όπως μπορείτε να ακούσετε στο παρακάτω βίντεο.

Επίσης, έγιναν μετατροπές στις αναρτήσεις με την τοποθέτηση ρυθμιζόμενων αμορτισέρ και στο πλαίσιο, το οποίο ενισχύθηκε σημαντικά μέσω του roll cage που τοποθετήθηκε στο πίσω τμήμα. Ενισχυμένα με την σειρά τους είναι τα φρένα με δίσκους της Brembo και αγωνιστικά τακάκια, τοποθετήθηκαν νέες ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών με ημι-σλικ ελαστικά, νέα καθίσματα μπάκετ με ζώνες ασφαλείας τεσσάρων σημείων και τιμόνι με επένδυση αλκαντάρα.

Get it on Google Play Download on the App Store