Bελτιωμένο Peugeot 308 GTi «λοκάρει» το VW Golf R

Η κούρσα των ιπποδυνάμεων στα hot hatches έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο που τα 230 άλογα του VW Golf GTI, πλέον θεωρούνται λίγα. Για την ακρίβεια, ακόμα και τα 272 του Peugeot 308 GTi δεν λογίζονται ως κάτι το ιδιαίτερο. Για αυτό και ο γαλλικός βελτιωτικός οίκος Clemens Motorsport ανέλαβε να ανεβάσει κατηγορία το best seller της Peugeot και να το θέσει αντιμέτωπο με το Golf R, αντί για το GTI.

Δείτε ακόμα: VW Golf R με «πειραγμένο» μοτέρ από Audi RS 3 (+video)

Ο Γάλλος βελτιωτής επαναπρογραμματίζει τον εγκέφαλο και αντικαθιστά τα συστήματα εισαγωγής-εξαγωγής, αλλά και το intercooler, φτάνοντας την απόδοση στα 310 άλογα και τα 400 Nm ροπής – αριθμοί ταυτόσημοι με αυτά του VW Golf R. Βέβαια το γερμανικό χάτσμπακ διατηρεί το αδιαμφισβήτητο πλεονέκτημα της τετρακίνησης, χάρις στο οποίο (και στο 7αρι DSG) πετυχαίνει 4,6 δλ. για την επιτάχυνση 0-100. Η Clemens Motorsport δεν ανακοίνωσε νούμερα επιδόσεων, ωστόσο το εργοστασιακό 308 GTi απαιτεί 6 δλ. για την ίδια μέτρηση. Μία επίδοση της τάξης των 5,5 δλ. για το βελτιωμένο είναι απόλυτα εφικτή.

Φυσικά το στήσιμο δεν έχει αφεθεί στην τύχη του, με την ανάρτηση να είναι χαμηλωμένη κατά 10 mm και τις φανταχτερές ζάντες των 19 ιντσών να ντύνονται με ελαστικά Μichelin Pilot Sport 4 σε διάσταση 235/35.

Διαβάστε επίσης: «Πρησμένο» Peugeot 308 GTi με 302 ίππους (+video)

Για τους λιγότερο απαιτητικούς υπάρχουν δυο διαθέσιμες εκδόσεις κάτω από την κορυφαία. Η πρώτη περιλαμβάνει απλά έναν επαναπρογραμματισμό της ECU στα 290 άλογα, με την επόμενη να προσθέτει και την πολλαπλή εισαγωγής ανεβαίνοντας στα 300.

Get it on Google Play Download on the App Store