Η απόλυτη Mercedes G-Class από την Brabus

H Brabus είναι πασίγνωστη για τις βελτιώσεις που κάνει στα μοντέλα της Mercedes και τα αναβαθμίζει τόσο μηχανικά, όσο και αισθητικά, αλλά και σε πολυτέλεια.

Το θηρίο που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι η απόλυτη G-Class, η G V12 900, η οποία θα κατασκευαστεί μόλις σε δέκα κομμάτια, εξ’ ου και το προσωνύμιο «One of Ten». βασίζεται στην νέα γενιά G-Class, με τον 12κύλινδρο κινητήρα, να έχει δεχτεί τις περιποιήσεις της Brabus και πλέον να παράγει 900 ίππους!

Δείτε ακόμη: Κτήνος Mercedes G-Class Brabus 850 Biturbo!

O 6λιτρος κινητήρας για την περίπτωση της G V12 900, έχει υπερκυβιστεί, με την συνολική χωρητικότητα να αγγίζει πλέον τα 6.3 λίτρα. Οι μηχανικοί της Brabus, επιπρόσθετα φρόντισαν να τοποθετήσουν και μεγαλύτερες τουρμπίνες, κατορθώνοντας έτσι να δουν στο δυναμόμετρο 900 άλογα και 1.200 Nm ροπής. Βέβαια η ροπή έχει περιοριστεί σε αυτό το νούμερο, ώστε να μην τιναχτεί στον αέρα το αυτόματο σύστημα μετάδοσης 9 σχέσεων, ενώ φυσικά η δύναμη περνάει και στους τέσσερις τροχούς.

Το ισχυρότερο 12κύλινδρο SUV στον κόσμο εκτοξεύεται στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 3,8 δλ. και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 280 χλμ./ώρα. Στο ισχυρό δημιούργημα της Brabus έχει ενσωματωθεί η coilover ανάρτηση Ride Control, με τα αμορτισέρ να προσαρμόζονται ανάλογα με το φορτίο και η οποία συνδέεται με το σύστημα Dynamic Select.

Διαβάστε επίσης: «Τρομοκράτης» βαρέων βαρών η Brabus 800 Widestar

Αυτό, ρυθμίζει την ανάρτηση ανάλογα με το οδηγικό προφίλ που έχει επιλέξει ο οδηγός, αφήνοντας ζωτικής σημασίας χώρο για «κουμπώσουν» οι τροχοί έως και 24 ιντσών που έχει επιλέξει η Brabus. Το «κοστούμι» της εντυπωσιακής G-Class είναι πλατύτερο κατά 10 πόντους, έχει ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες εμπρός και πίσω αλλά και πολλές επενδύσεις από ανθρακονήματα. Για τη διαμόρφωση του εσωτερικού έχει επιλεγεί δέρμα υψηλής ποιότητας με πορτοκαλί ραφές και επενδύσεις Alcantara, ενώ ξεχωρίζει η πλακέτα με το «1 of 10», που τονίζει την σπανιότητα του μοντέλου.

Get it on Google Play Download on the App Store