BMW Σειρά 2 Coupe ανώτερη από M2 Competition

Ο βρετανικός βελτιωτικός οίκος Mulgari παρουσίασε μια βελτιωμένη και άκρως περιορισμένη έκδοση της BMW Σειρά 2 Coupe με την ονομασία Icon03. Το συγκεκριμένο project έχει κατασκευαστεί στα κεντρικά της εταιρείας στο Berkshire, με τη BMW να έχει δεχτεί μια σειρά βελτιώσεων, όπου πέρα από το παρουσιαστικό, συνδράμουν και στη μείωση του βάρους.

Δείτε ακόμη: Η κτηνώδης BMW M2 Competition της G-Power! (+video)

Η Mulgari θα κατασκευάσει μόλις 25 τέτοια βελτιωμένα μοντέλα με βάση τη Μ240i, η οποία κινείται από τον υπερτροφοδοτούμενο 3λιτρο κινητήρα. Το εργοστασιακό μοτέρ αποδίδει 340 ίππους και 500 Nm ροπής, ωστόσο με τις περιποιήσεις των μηχανικών της Mulgari θα αποδίδει κάτω από 507 ίππους και η ροπή θα αγγίζει τα 589 Nm. Να υπενθυμίσουμε ότι η M2 Competition αποδίδει 410 ίππους και 550 Nm ροπής και επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 4,2 δευτερόλεπτα.

Επίσης, έχουν χρησιμοποιηθεί εξαρτήματα από μεγάλες εταιρείες του βελτιωτικού χώρου, όπως η Akrapovič. Τα μετατρόχια είναι αυξημένα, υπάρχουν ελαστικά μεγαλύτερων διαστάσεων με πλάτος 255 εμπρός και 275 πίσω, ενώ η οροφή είναι από carbon θυμίζοντας έντονα το κορυφαίο μοντέλο, την Ε46 Μ3 CSL. Σαφέστατα υπάρχουν και οι απαραίτητες αεροδυναμικές πινελιές, όπως τα εμπρός πτερύγια, εμπνευσμένα από το DTM.

Διαβάστε επίσης: 540 άλογα με 1.400 ευρώ για την BMW M2 Competition!

Αντάξιο της δυναμικής εξωτερικής εμφάνισης είναι και το εσωτερικό της BMW, όπου υπάρχουν καθίσματα Recaro της σειράς Performance, έχει τοποθετηθεί ένα flat bottom τιμόνι, τα paddles αλλαγής των ταχυτήτων είναι πλέον ανθρακονημάτινα, ενώ υπάρχουν και κίτρινες λεπτομέρειες στην καμπίνα. Εντός του Ιουλίου, ο βελτιωτικός οίκος θα οδηγήσει το βελτιωμένο M240i στο Nürburgring όπου αναμένεται να κάνει χρόνο περίπου 7 λεπτά και 30 δλ., χρόνος βελτιωμένος σχεδόν μισό λεπτό συγκριτικά με το εργοστασιακό Μ2. 

Get it on Google Play Download on the App Store