Κτηνώδης «Σκαραβαίος» με μοτέρ Impreza STI

Συνήθως η βελτίωση των αυθεντικών VW Beetle συμπεριλαμβάνει την αντικατάσταση του εργοστασιακού boxer, με κάποιο μοτέρ από Porsche 911. Από την ίδια «μήτρα» προήλθαν τα δυο μοντέλα άλλωστε, πανομοιότυπη μηχανολογική διάταξη, φυσικό επακόλουθο το πάντρεμα της βελτιωτικής σκηνής. Επίπεδους κινητήρες δεν έχει μόνο η 911, όμως.

Για τον λόγο αυτό, και κυρίως για το μπόνους της ασύγκριτης διαφορετικότητας, ένας λάτρης του «Σκαραβαίου» πήρε την απόφαση να τοποθετήσει τον 2λιτρο turbo boxer του Subaru Impreza STI 2ης γενιάς στον πίσω άξονα του Beetle. Εκτός αυτού, βέβαια, ο Adonis -όπως λέγεται ο ιδιοκτήτης του μεταλλαγμένου «Σκαθαριού»- φρόντισε να προσθέσει τις προσωπικές πινελιές του, ήτοι μεγαλύτερο υπερτροφοδότη, μπεκιέρα παροχής 1.000 κ.εκ., νέο intercooler και άγραφο εγκέφαλο. Οι μηχανικές μετατροπές δεν σταματούν στο μηχανοστάσιο, καθώς η ανάρτηση είναι coilover αγωνιστικών προδιαγραφών, τα φρένα προέρχονται από BMW M3 E46, το εσωτερικό αποτελείται από αγωνιστικά μπάκετ, roll cage και υδραυλικό χειρόφρενο, ενώ και τα ελαστικά είναι ημισλίκ.

Δείτε ακόμα: Ο αρχαιότερος «Σκαραβαίος» του κόσμου έγινε καινούργιος (+video)

Περισσότερα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν ανακοινώνονται, ωστόσο βάσει της έκτασης των βελτιώσεων και δεδομένου πως εργοστασιακά το συγκεκριμένο μοτέρ απέδιδε 280 ίππους, μπορούμε να πούμε με ασφάλεια πως βρίσκεται τουλάχιστον στην περιοχή των 400-450 αλόγων.

Διαβάστε επίσης: Aυτό είναι το πιο δυνατό Subaru WRX STI όλων των εποχών!

Κάτι που βροντοφωνάζει η εμφάνιση του Super Beetle, με το χαρακτηριστικό εμπρός splitter, τα ξεχειλωμένα φτερά ελέω αντίστοιχων μετατροχίων και την θεόρατη αεροτομή, που καταλαμβάνει το μεγαλύτερο τμήμα του πίσω μέρους.


Get it on Google Play Download on the App Store