Suzuki Swift Sport για «πισταδόρικες» καταστάσεις

Το Suzuki Swift Sport είναι ένα από τα επιτυχημένα και αγαπημένα μίνι GTI. Ειδικά στην δεύτερη γενιά του που υιοθέτησε τη λύση του downsizing, αντικαθιστώντας τον ατμοσφαιρικό 1.600αρη των 125 ίππων με τον BoosterJet 1.4 των 140 ίππων και συνδυάζοντάς τον αποκλειστικά με 5θυρο αμάξωμα, αποτελεί και μία από τις πιο ολοκληρωμένες προτάσεις της κατηγορίας. Όμως τι συμβαίνει όταν κάποιος θελήσει το κάτι παραπάνω εμφανισιακά;

Δείτε ακόμα: Νέο σπέσιαλ Suzuki Swift Sport Auto Salon Version

Εκεί αναλαμβάνουν οι Ιάπωνες της Kuhl Racing, οι οποίοι αναλαμβάνουν να κάνουν το Swift «εργαλείο» για την πίστα. Γνωστός περισσότερο για τα εξωφρενικά Nissan GT-R που ετοιμάζει, ο ιαπωνικός οίκος βελτίωσης εξοπλίζει το μικρό hot hatch με ρυθμιζόμενη ανάρτηση καθ’ ύψος, «φρύδια» στα φωτιστικά σώματα, διαφορετικό εμπρός προφυλακτήρα με επιθετικό splitter, εξίσου «αγρίων» διαθέσεων πλαϊνές «ποδιές» και αναλόγου ύφους πίσω προφυλακτήρα. Φυσικά οι ζάντες δεν θα μπορούσαν να παραμείνουν εργοστασιακές, με τις 17αρες της Rays να παίρνουν θέση στις τέσσερις άκρες του αμαξώματος.

Διαβάστε επίσης: Η Toyota σκέφτεται την επιστροφή των Celica και MR2

Το πακέτο αναβάθμισης περιορίζεται στην εμφάνιση και το στήσιμο, κάτι που σημαίνει ότι τα 970 κιλά του αμαξώματος εξακολουθούν να επιταχύνουν στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 8,1 δλ. και να μην σταματάνε πριν τα 210 χλμ./ώρα της τελικής ταχύτητας, χάρις στα 140 άλογα και τα 230 Nm της ροπής που φτάνουν στους εμπρός τροχούς μέσω ενός παραδοσιακού 6τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου.


Get it on Google Play Download on the App Store