To απόλυτο Honda Civic για το Pikes Peak (+video)

Η πλέον γνωστή ανάβαση για τα μηχανοκίνητα είναι το Pikes Peak! Έγινε γνωστό από τον Walter Röhrl με το Audi quattro S1, ακολούθησε η εξίσου θρυλική ανάβαση του Ari Vatanen με το Peugeot 406 T16, ενώ το 2013 κι ο Sebastien Loeb με το Peugeot 208T16 τίμησε αυτή την ιστορική ανάβαση.

Φαίνεται αυτή τη δόξα ζήλεψε κι ο ιδιοκτήτης του εικονιζόμενου Honda Civic και το έφτιαξε τόσο στο τομέα της αεροδυναμικής, όσο και στον κινητήρα του, όπου και ονειρεύεται κάποια στιγμή να κάνει πραγματικότητα το όνειρό του! Που δεν είναι άλλο από το να τρέξει στην ανάβαση του Pikes Peak.

Δείτε ακόμα: Όλα τα Honda Civic Type R στην πίστα! (+video)

Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας 6κύλινδρος κινητήρας, ο οποίος προέρχεται από Acura TL Type S, ο οποίος όμως διαθέτει νέο υπερσυμπιεστή μεγαλύτερης παροχής, της εταιρείας Garrett. Μιμούμενος τα κτήνη που έκαναν γνωστά το Pikes Peak ο ιδιοκτήτης του Honda φρόντισε στον τομέα της αεροδυναμικής να επέμβει, ώστε το αυτοκίνητο να μπορεί να αντεπεξέλθει στην δύσκολη αποστολή.

Διαβάστε επίσης: Το Honda Civic Type R «τεμαχίζει» το κορυφαίο Lexus (+video)

Για το λόγο αυτό έχει τοποθετηθεί ένας τεράστιος διαχύτης, για τον οποίο ο οδηγός του Honda αναφέρει πως στα 144 χλμ./ώρα, προσφέρει ακόμα και 226 κιλά κάθετης δύναμης. Κερασάκι στην τούρτα του bodykit, η τεράστια αεροτομή που έχει τοποθετηθεί πάνω στην οροφή και προσφέρει επίσης τρομερό downforce. Το εσωτερικό είναι όπως πρέπει για ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο, δηλαδή φέρει μόνο τα καθίσματα και το απαραίτητο roll cage.

Get it on Google Play Download on the App Store