Τρομερό Kia Stinger GT 611 ίππων (+video)

Το Stinger GT αποτέλεσε την έκπληξη της δεκαετίας από την Kia, ενδεχομένως και στο σύνολο της κορεατικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Ένα «παράσημο» που γίνεται βαρύτερο, αν αναλογιστούμε πως υπάρχουν και τα Genesis. Πισωκίνητο σπορ σεντάν 370 ίππων, με βλέψεις στη BMW M340i δεν είχαμε ξαναδεί από την Κορέα. Ούτε, βέβαια, οι βελτιωτές.

Δείτε ακόμα: Kia Stinger GT καταδιώκει Kia ProCeed GT στο Ring (video)

H LAP3 είναι εκ των ηγετικών δυνάμεων στον εγχώριο κλάδο, οπότε φυσικό επακόλουθο να πιάσει το κορυφαίο Kia στα χέρια της. Δεν χρειάζεται να ανέβει στο δυναμόμετρο, ούτε καν να πάρει μπρος ο κινητήρας, για να δηλώσει τις προθέσεις του το μαύρο Stinger GT. Πλήρες αεροδυναμικό πακέτο, με διαφορετικούς προφυλακτήρες, spoiler και ποδιές, μαζί με τις χαρακτηριστικές χρυσαφί ζάντες RAYS της Volk Racing και την χαμηλωμένη διαδρομή της ανάρτησης. Κάτω από το καπό, ωστόσο, είναι που έχει στηθεί το σωστό «πανηγύρι».

Διαβάστε επίσης: Βελτιωμένο Kia Picanto 1.0 T-GDI με 140 ίππους

Ο 3.3 V6 δεν είναι πλέον twinturbo, με έναν υπερτροφοδότη της Garrett (Gen2 GTX 3582 το μοντέλο) να αναλαμβάνει το πουσάρισμα και των δυο σειρών κυλίνδρων, με τον εγκέφαλο και το σύστημα εξαγωγής της LAP3 να συνοδεύουν. Η ίδια εταιρία, μέτρησε την εργοστασιακή μορφή του Stinger GT στα 334,6 άλογα στον στρόφαλο – σημαντική απόκλιση από τα 370 που ισχυρίζεται η Kia. Φυσικά τώρα μικρή σημασία έχει, καθώς η ισχύς βρίσκεται σχεδόν στα διπλάσια επίπεδα: 611,5 ίπποι και 831 Nm ροπής στο στρόφαλο, συνοδευόμενα από τα ανάλογα φλογερά εφέ των απολήξεων της εξάτμισης.

Get it on Google Play Download on the App Store