Βροντερό και μοναδικό Toyota Hilux AMG! (+videos)

Η Mercedes ανακοίνωσε πως τερματίζει την παραγωγή της X-Class, όμως ούτως ή άλλως δεν είχε στα πλάνα της έκδοση AMG. «Ψιλά γράμματα» για την βελτιωτική σκηνή της Νοτίου Αφρικής, όπου μοτέρ από C63 AMG μπορούν ανά πάσα στιγμή να βρεθούν κάτω από το καπό Toyota Hilux!

Δείτε ακόμα: Αγροτικό Toyota-«δαίμονας» 900 ίππων! (+videos)

Ο Quentin Boylan είναι από τους πιο γνωστούς βελτιωτές της χώρας, με συμμετοχή σε διεθνείς αγώνες dragster. Ειδικότης του Πρετοριανού (εκ της Πρετόριας και καμία σχέση με τους Πραιτωριανούς της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας) tuner, η αντικατάσταση κινητήρων. Τα λεγόμενα engine swaps, για την ακρίβεια. Ένα από τα πιο φιλόδοξα projects του, η μετατροπή ενός Hilux σε μηχανή εξαΰλωσης ελαστικών.

Ο Boylan πήρε τον ατμοσφαιρικό 6.2 V8 της C63 AMG W204 και τον προσάρμοσε στο μηχανοστάσιο του ιαπωνικού αγροτικού. Η απόδοση φτάνει τα 457 άλογα και τα 600 Nm ροπής, όμως εδώ δεν περνάει στους πίσω τροχούς μέσω του 7τάχυτου αυτόματου κιβωτίου. Ένα 5άρι χειροκίνητο έχει επίσης προσαρμοστεί στο σασί του Hilux, δημιουργώντας ένα μοντέλο που ούτε η ίδια η AMG δεν έχει δημιουργήσει! Επιδόσεις δεν ανακοινώνονται, όμως στη C63 τα 100 χλμ./ώρα έρχονταν σε 4,5 δλ. και η τελική ταχύτητα περιοριζόταν ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Οπότε νούμερα στην περιοχή των 5 δλ. και των 230 χλμ./ώρα είναι καθόλα ρεαλιστικά.

Διαβάστε επίσης: Αγροτικό Datsun με μοτέρ από Silvia έτοιμο για πίστα!

Αυτό που ξέρουμε σίγουρα, είναι πως ο ήχος του ανασταίνει και αναστατώνει άπαντες, ενώ τα ελαστικά παραδίδονται αμαχητί

Get it on Google Play Download on the App Store