Νέα Bentley Continental Supersports με 710 ίππους!

Μετά το χθεσινό πρώτο της βίντεο, η Bentley αποκάλυψε επίσημα το ισχυρότερο μοντέλο της ιστορίας της, με τη νέα Continental Supersports να παίρνει τον τίτλο και του πιο ισχυρού super luxury 4θέσιου μοντέλου στον κόσμο.

Για τον κινητήρα της Continental Supersports η βρετανική φίρμα ετοίμασε μια αναβαθμισμένη εκδοχή του W12 bi-turbo μοτέρ της των 6,0 λίτρων, που διαθέτει μεγαλύτερο τούρμπο, νέα εισαγωγή, αλλά και καινούργια «σωθικά» (στροφαλοφόρο άξονα, πιστόνια, μπιέλες κ.λπ.). Μετά από αυτές τις αλλαγές η ισχύς της νέας κορυφαίας Bentley αγγίζει τα 710 άλογα και η ροπή τα 1.017 Nm, προσφέροντας καταιγιστικές επιδόσεις, αφού για το 0-100 χλμ./ώρα η νέα Continental Supersports απαιτεί μόνο 3,5 δευτερόλεπτα (3,9 η κάμπριο), ενώ η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 336 χλμ./ώρα!

Αισθητικά, η Bentley τονίζει την εμφάνιση του top μοντέλου της, προσφέροντας στο γνωστό αμάξωμα της Continental GT πιο επιθετικούς προφυλακτήρες με carbon σπόιλερ εμπρός και carbon πίσω διαχύτη, νέες πλαϊνές ποδιές, μαύρη εμπρόσθια γρίλια, carbon αεραγωγούς στο καπό, αλλά και μαύρα περιγράμματα εμπρόσθιων φώτων και πλαϊνών παραθύρων, καθώς και μαύρα χερούλια των θυρών

Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν τα σκουρόχρωμα φώτα, ενώ υπάρχει μια προαιρετική αγωνιστικού τύπου σταθερή αεροτομή, που συνδυάζεται με ένα διαφορετικό εμπρόσθιο σπόιλερ. Στο εσωτερικό, η Continental Supersports διαθέτει ειδικές επενδύσεις σε λευκό, κόκκινο και μαύρο από δέρμα και αλκαντάρα, αλλά και πανάκριβες carbon επενδύσεις πάνω στο ταμπλό.

Διαβάστε ακόμα: «Μαύρα μαντάτα» για την Bentley Continental GT

Επιπλέον των παραπάνω, η Bentley εφοδιάζει το κορυφαίο της μοντέλο με τα μεγαλύτερα carbon-κεραμικά φρένα στον κόσμο, του προσφέρει σφυρήλατες ζάντες 21 ιντσών, που μειώνουν το βάρος κατά 20 κιλά, ενώ υπάρχει και μια προαιρετική εξάτμιση τιτανίου που αφαιρεί άλλα 5 κιλά από το συνολικό βάρος (τελικό βάρος: 2.280 κιλά). Αλλαγμένη είναι και η ανάρτηση, με πιο σπορ ρύθμιση και χαμήλωμα, ενώ υπάρχει και το σύστημα που μοιράζει ανάλογα με τις ανάγκες τη ροπή και στους 4 τροχούς του αυτοκινήτου, από την Bentley Continental GT3-R.

Ως προς το ντεμπούτο της, η ισχυρότερη δημιουργία των Βρετανών θα το κάνει στην επικείμενη Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ, με την τιμή της να αναμένεται να βρίσκεται σε πάρα πολύ υψηλά επίπεδα.

Get it on Google Play Download on the App Store