Έληξε η παραγωγή της πρώτης γενιάς Porsche Panamera

Πριν από επτά χρόνια, τον Απρίλιο του 2009 κύλισε από την γραμμή παραγωγής της Porsche η πρώτη Panamera από το εργοστάσιο της μάρκας στην Λειψία, η οποία έφερε νέα δεδομένα στην κατηγορία των μεγάλων σπορ πολυτελών μοντέλων. Πριν από λίγες μέρες κατασκευάστηκε η τελευταία, πρώτης γενιάς Panamera.

Πρόκειται για την εικονιζόμενη μπλε Panamera GTS με τον αριθμό 164.503. Η εν λόγω εντυπωσιακή τετράθυρη κουπέ Porsche εφοδιάζεται με τον 4.8 λτ. V8 κινητήρα ισχύος 440 ίππων και 520 Nmροπής, ο οποίος επιταχύνει το βαρύ αμάξωμα των 1.925 κιλών στα 0-100 χλμ./ώρα σε 4,4 δευτερόλεπτα. Ενδεικτικά, η τιμή της Panamera GTS το 2013 που παρουσιάστηκε το ανανεωμένο μοντέλο, ξεκινούσε στη Γερμανία από τις 121.595 ευρώ.

Σύμφωνα με την Porsche, η Panamera ήταν πολύ δημοφιλής στην Κίνα και στις Η.Π.Α., όπου κατά τη διάρκεια των επτά χρόνων της παραγωγής, τα περισσότερα από τα μισά οχήματα πωλήθηκαν στις προαναφερθείσες χώρες.

Η νέα, δεύτερης γενιάς Panamera παρουσιάστηκε πριν από δύο μήνες και διατήρησε τις βασικές σχεδιαστικές φόρμες αλλά απέκτησε περισσότερη κομψότητα και δυναμισμό. Για την κίνησή της υπάρχουν νέα V6 και V8 μηχανικά σύνολα βενζίνης και πετρελαίου, ισχύος έως 550 ίππων, ενώ οι τιμές της στη Γερμανία ξεκινούν από 113.027 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store