Οριστικό τέλος η παραγωγή του MINI Paceman

Η BMW θα σταματήσει οριστικά την παραγωγή του 3θυρου crossover μοντέλου της Paceman προς τα τέλη του 2016, ενώ αντικαταστάτης δεν θα υπάρξει. Το Paceman λανσαρίστηκε το 2012 και μέχρι σήμερα παράγεται στο εργοστάσιο της Magna Steyr στην Αυστρία μαζί με το Countryman.


Ο λόγος για τον οποίο η MINI δεν θα ξαναφέρει κάποιο Paceman έχει να κάνει με τις χαμηλές του πωλήσεις, αλλά και με την αλλαγή φιλοσοφίας της εταιρείας, που θα επικεντρωθεί σε 5 μοντέλα από εδώ και πέρα. Αυτά είναι το κλασικό 3θυρο MINI, το MINI Clubman, το MINI Cabrio, το νέο MINI Countryman και ένα νέο σεντάν.

Εκτός από το Paceman και το Countryman θα σταματήσει να παράγεται εκεί, αφού από το 2017 σε αυτό το εργοστάσιο θα ξεκινήσει η κατασκευή της νέας γενιάς της BMW Σειρά 5, η οποία θα κάνει πρεμιέρα σε λίγες μέρες στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού.

Όσο για το Countryman θα υπάρχει μέλλον, αφού η MINI θα παρουσιάσει αντικαταστάτη μέχρι τα τέλη της χρονιάς και θα ξεκινήσει από το 2017 να το κατασκευάζει σε κάποιο άλλο εργοστάσιο.

Get it on Google Play Download on the App Store