Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου Toyota C-HR στην Τουρκία

Η παραγωγή του νέου μικρομεσαίου crossover μοντέλου Toyota C-HR ξεκίνησε επίσημα σήμερα στο εργοστάσιο Toyota Motor Manufacturing Turkey (TMMT) που βρίσκεται στην επαρχία Σαγγάριου της βορειοδυτικής Τουρκίας. Μαζί με το υβριδικό Yaris που κατασκευάζεται στη Γαλλία και το υβριδικό Auris που παράγεται στην Αγγλία, το C-HR είναι το τρίτο «Ευρωπαϊκό» Toyota και το όγδοο μοντέλο της ιαπωνικής μάρκας «made in Europe».

Το C-HR θα προστεθεί στην τρέχουσα παραγωγή του εργοστασίου TMMT μαζί με το Corolla και το Verso, ενώ είναι το πρώτο υβριδικό αυτοκίνητο της μάρκας που θα παράγεται στην Τουρκία. Παράλληλα, το CH-R είναι το πρώτο αυτοκίνητο της Toyota με βάση την νέα παγκόσμια πλατφόρμα TNGA που θα κατασκευάζεται εκτός Ιαπωνίας.

Με το CH-R η συνολική παραγωγική ικανότητα του εργοστασίου TMMT θα αυξηθεί κατά 150.000 έως 280.000 οχήματα ετησίως, ενώ προσλήφθηκαν επιπλέον 2.000 εργαζόμενοι, φτάνοντας συνολικά τους 5.000 εργαζόμενους, χωρισμένους σε τρεις βάρδιες. Η πρόσθετη επένδυση που έκανε η Toyota στο TMMT είναι σχεδόν 350 εκατομμύρια ευρώ, ενώ συνολικά από την έναρξη της λειτουργίας το 1994 έχει φτάσει τα 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store