H Audi άλλαξε την quattro GmbH σε Audi Sport GmbH

Ύστερα από 33 χρόνια από την ίδρυση της quattro GmbH (το 1983), η Audi τη μετονόμασε σε Audi Sport GmbH. Εκτός από την ανάπτυξη και κατασκευή των μοντέλων Audi RS και του κορυφαίου σπορ Audi R8, η Audi Sport GmbH θα είναι υπεύθυνη για το μηχανοκίνητο αθλητισμό σε επίπεδο ιδιωτών, για τις επιλογές αναβάθμισης μέσω του προγράμματος Audi exclusive και για τα προϊόντα Audi Sport.

Η ονομασία Audi Sport εμπνεύστηκε από τη μακροχρόνια και επιτυχημένη παρουσία της μάρκας στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, που ξεκινά από τα θρυλικά μοντέλα «Silver Arrow» της Auto Union, τη δεκαετία του 1930. Το Audi quattro με τη μόνιμη τετρακίνηση αποτέλεσε σημείο αναφοράς τη δεκαετία του 1980, ενώ η εν λόγω μάρκα ενεπλάκη στο DTM, στη Formula E, στις κατηγορίες GT και TCR.

Το πρώτο RS μοντέλο της Audi ήταν το RS 2 Avant που παρουσιάστηκε το 1994, ενώ τώρα στην γκάμα της Audi RS, υπάρχουν διάφορες εκδόσεις. Στην Audi Sport GmbH εργάζονται περίπου 1.200 υπάλληλοι στις εγκαταστάσεις που υπάρχουν στο Νεκαρσούλμ και στο Ίνγκολστατ της Γερμανίας. Συνολικά, η γκάμα των προϊόντων της Audi Sport GmbH περιλαμβάνει τα παρακάτω μοντέλα:

Get it on Google Play Download on the App Store