H παραγωγή του Mitsubishi ASX επεκτείνεται και στη Βραζιλία

Η Mitsubishi Motors Corporation (MMC) ανακοίνωσε την έναρξη της παραγωγής του compact SUV ASX στο εργοστάσιο της στο Catalao της Βραζιλίας από την Automotores do Brasil Ltda – MMCB.

Η αγορά της Βραζιλίας είναι μία από τις μεγαλύτερες αγορές με ετήσιες πωλήσεις που ξεπερνούν τα 3,6 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Στο άμεσο μέλλον πρόκειται να αυξηθεί περαιτέρω καθώς στη χώρα θα οργανωθούν μία σειρά από αθλητικά γεγονότα παγκόσμιας εμβέλειας όπως είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου το 2014 και οι Ολυμπιακοί αγώνες του 2016, τα οποία αναμένεται να ενισχύσουν την οικονομία της χώρας.

Η λειτουργία του εργοστασίου στη Βραζιλία ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 1998 και μέχρι στιγμής έχουν παραχθεί 3 μοντέλα SUV (Pajero TR4, L200 Triton, and Pajero Dakar). Το ASX είναι ένα μοντέλο στρατηγικής σημασίας για τη Mitsubishi Motors Corporation, το οποίο αρχικά ξεκίνησε να παράγεται στην Ιαπωνία και στη συνέχεια στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, την Ινδονησία και την Κίνα πριν ξεκινήσει η παραγωγή του και στη Βραζιλία.

Η σπουδαιότητα του μοντέλου αποδεικνύεται και από τη μεγάλη αποδοχή που έχει στην τοπική αγορά καθώς από τον Ιούνιο 2013 έχουν πραγματοποιηθεί 26.000 πωλήσεις.

Το ASX καλύπτει άριστα τις ανάγκες των Βραζιλιάνων πελατών καθώς:

  • Η εξωτερική του σχεδίαση αντανακλά την αίσθηση της ποιότητας και συνδυάζεται με το σκληροτράχηλο χαρακτήρα ενός SUV
  • Χαρακτηρίζεται για την οικονομία του στην κατανάλωση καυσίμου
  • Ευελιξία, αλλά και
  • Ευκολία χρήσης του χάρη του ακόμη και μέσα σε αστικά κέντρα

Η MMC θα συνεχίσει να εμπλουτίζει το ASX με νέα χαρακτηριστικά προκειμένου να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα του στην αγορά της Βραζιλίας, εκμεταλλευόμενη το πλεονέκτημα της τοπικής παραγωγής. 

Get it on Google Play Download on the App Store