Νέα εργοστάσια premium μαρκών στη Βραζιλία

Η Βραζιλία εκτός από καφέ και ποδοσφαιριστές θα εξάγει σε λίγο καιρό και πολυτελή αυτοκίνητα μεγάλων εταιρειών, όπως είναι η Audi, η BMW, η Acura (premium παρακλάδι της Honda) και η Infiniti. Αρχικά η Audi θα αποφασίζει το επόμενο έτος αν θα ξεκινήσει την παραγωγή μοντέλων της στη Βραζιλία, αφού όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Audi Βραζιλίας, Leonardo Radomile «Είμαστε σε αρχική φάση του έργου, χωρίς να ορίζεται τίποτα». Επιπλέον πρόσθεσε ότι θα ήταν πιο εύκολη η επιλογή να προσαρμοστεί μια γραμμή παραγωγής της Audi στις ήδη υπάρχουσες της Volkswagen. Από την άλλη πλευρά η κυβέρνηση της Βραζιλίας σχεδιάζει να προστατέψει τις τοπικές θέσεις εργασίας με ανώτατο όριο εισαγωγών αυτοκινήτων από το Μεξικό, όπου η Audi κατασκευάζει ένα νέο εργοστάσιο. Παράλληλα η Audi στοχεύει να πουλήσει περίπου 5.700 οχήματα στη Βραζιλία, αλλά οι νέοι κανονισμοί για τη βιομηχανία επιτρέπουν την εισαγωγή 4.800 οχημάτων αλλά και 30% αύξηση της φορολογίας.

Ωστόσο η αγορά αυτοκινήτου της Βραζιλίας (4η μεγαλύτερη παγκοσμίως) συνεχίζει την ανοδική της πορεία, όταν στην Ευρώπη και Αμερική υπάρχει πτώση, ενώ η αύξηση του αριθμού των εκατομμυριούχων της Βραζιλίας έχει κεντρίσει την προσοχή των premium κατασκευαστών.

Για παράδειγμα η Honda ανακοίνωσε τον Οκτώβριο ότι σχεδιάζει να πουλήσει Acura από το 2015, η Infiniti θα λανσαριστεί το 2014 και η BMW τον Οκτώβριο ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να επενδύσει 200 εκ. ευρώ για την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής 30.000 οχημάτων μέχρι το τέλος του 2014. Τέλος, η Volvo Βραζιλίας εκτιμά ότι η εγχώρια αγορά πολυτελών αυτοκινήτων θα αυξηθεί στα 120.000 έως 130.000 οχήματα το 2016 από τα περίπου 50.000 αυτοκίνητα φέτος.

Get it on Google Play Download on the App Store