Η Volkswagen κλείνει το εργοστάσιο παραγωγής του Phateon

Το ερχόμενο Μάρτιο η VW θα κλείσει το εργοστάσιο της Δρέσδης όπου κατασκευάζεται η ναυαρχίδα της Phaethon για ένα χρόνο, ως απόρροια των οικονομικών επιπτώσεων των σκανδάλων με τους ρύπους. Όπως σας έχουμε ξαναγράψει, τα σκάνδαλα με τους ρύπους των μοντέλων της VW και όλες οι οικονομικές επιπτώσεις που αυτά έχουν (πρόστιμα, πληρωμή αγωγών-αποζημιώσεων κ.λπ.), έχουν οδηγήσει το VW Group να πάρει μια σειρά από μέτρα εξοικονόμησης χρημάτων.

Ένα από αυτά τα μέτρα είναι και το προσωρινό κλείσιμο του εργοστασίου στη Δρέσδη της Γερμανίας, εκεί όπου κατασκευάζεται το VW Phateon, το οποίο έχει υψηλή τιμή αγοράς και κατασκευής, ενώ το εμπορικό του ενδιαφέρον είναι εξαιρετικά περιορισμένο. Το εργοστάσιο θα κλείσει για ένα χρόνο από το Μάρτιο του 2016, ενώ όταν θα ξαναανοίξει, θα προετοιμαστεί για να ξεκινήσει η παραγωγή της επόμενης, αμιγώς ηλεκτρικής γενιάς του Phaeton το 2019.

Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο θα μεταφερθούν στο εργοστάσιο του Τσβικάου, όπου η VW κατασκευάζει το Golf και το Passat, με την όλη αυτή αλλαγή να σχετίζεται και με την επερχόμενη απόλυση περίπου 600 εργαζομένων από το Τσβικάου μέσα στο 2016.

Get it on Google Play Download on the App Store