Επίσημο: Με 600 άλογα και τετρακίνηση η νέα BMW M5 (+video)

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες πληροφορίες και στοιχεία, αλλά και εικόνες και βίντεο με καμουφλάζ της 6ης γενιάς της κορυφαίας M5, η οποία αναμένεται να λανσαριστεί επίσημα μέσα στη χρονιά, όντας πανίσχυρη και πιο γρήγορη από κάθε άλλη φορά.


Στη νέα γενιά της M5 η BMW τοποθετεί την νεότερη έκδοση του 4,4 λίτρων M TwinPower Turbo V8 κινητήρα της, στην οποία η απόδοση της ισχύος βρίσκεται στα 600 άλογα και η ροπή στα 700 Nm. Το μοτέρ αυτό συνδυάζεται αποκλειστικά με το M Steptronic αυτόματο κιβώτιο της BMW με τρία προγράμματα λειτουργίας και χειροκίνητη επιλογή.

Στο πεδίο των επιδόσεων, σε συνδυασμό και με την εξελιγμένη τετρακίνηση M xDrive, η νέα BMW M5 αναμένεται σημαντικά πιο γρήγορη από την προηγούμενη. Παρότι η BMW δεν το ανακοινώνει επίσημα, σύμφωνα με παλαιότερα δημοσιεύματα περιμένουμε για το 0-100 χλμ./ώρα η νέα M5 να απαιτεί κάτω από 3,6 δευτερόλεπτα.

Σε ό,τι αφορά τώρα στην τετρακίνηση, πρόκειται για ένα νέο σύστημα M xDrive, το οποίο υπό «κανονικές» συνθήκες διατηρεί το αυτοκίνητο πισωκίνητο και μόνο όταν απαιτείται, στέλνει δύναμη και μπροστά. Παράλληλα, δίνει και την δυνατότητα κατ’ επιλογής της πίσω κίνησης (2WD), μαζί με δύο ακόμη επιλογές, 4WD (τετρακίνηση) και 4WD Sport.

Πολύ σημαντική είναι και η παρουσία του πίσω διαφορικού Active M Differential, που φροντίζει να μοιράζει επιπλέον τη δύναμη μεταξύ των πίσω τροχών, από 0 έως και 100% στον καθένα, ανάλογα με τις οδηγικές και οδικές συνθήκες για να βελτιώσει περαιτέρω την πρόσφυση της M5.

Από εκεί και πέρα, η BMW τονίζει ακόμη ότι στο εσωτερικό της νέας M5 θα δούμε έναν νέο M πίνακα οργάνων, καινούργιο επιλογέα ταχυτήτων με ειδικό κουμπί για τα προγράμματα του κιβωτίου, αλλά και M τιμόνι με ενσωματωμένα τα κουμπιά M1 και M2, όπου θα μπορούν να αποθηκευτούν τα οδηγικά set-up που προτιμά ο οδηγός.

Διαβάστε ακόμα: 

Βράχος η νέα BMW Σειρά 5 στο σκληρότερο crash test (+video) 

Πόσο κοστίζει η πιο ακριβή BMW στην Ελλάδα; 

Νέα βασική BMW 520i Sedan και Touring


Get it on Google Play Download on the App Store