Νέα Bugatti Vision Gran Turismo στην έκθεση της Φρανκφούρτης

Οι απανταχού λάτρεις των σπορ αυτοκινήτων θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τη νέα Bugatti Vision Gran Turismo στην προσεχή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, αλλά και να την οδηγήσουν εικονικά μέσω του PlayStation. Σχεδιασμένη σε συνεργασία με τη δημιουργό του video game Gran Turismo, έχει εμπνευστεί από τα αγωνιστικά αυτοκίνητα της φίρμας, της δεκαετίας του 1920 και 1930 και ειδικότερα από τη Bugatti Type 57 Tank και τις νίκες της στον 24ωρο αγώνα Le Mans το 1937 και 1939.

Από το εν λόγω κλασικό σπορ αυτοκίνητο προέρχονται και οι παραδοσιακοί χρωματισμοί του αμαξώματος με τη διχρωμία του σκούρου και πιο ανοιχτού μπλε. Παρόλο που το συγκεκριμένο supercar δεν προορίζεται για να βγει στους δρόμους, έπρεπε παρ’όλα αυτά να δείχνει σαν Bugatti και κάθε τμήμα του να μοιάζει πραγματικό. Γι’αυτό το αγωνιστικό αυτό μοντέλο εξελίχθηκε σε στενή συνεργασία με τους μηχανικούς της Bugatti, ενώ δόθηκε μεγάλη σημασία στον αεροδυναμικό του σχεδιασμό.

Η παραδοσιακή μάσκα σε σχήμα πετάλου διατηρήθηκε, ενώ συνολικά μοιάζει σαν μια φουτουριστική εξέλιξη της Veyron. Άλλωστε η παρουσίαση του αντικαταστάτη της Veyron με την πιθανή ονομασία Chiron πλησιάζει και κάποια στοιχεία του αμαξώματος της Bugatti Vision GT θα μπορούσαν έχουν ομοιότητα.

Τεχνικές πληροφορίες δεν αναφέρονται, ωστόσο η ένδειξη 16.4 στον κινητήρα που διακρίνεται στην κάτοψη του αυτοκινήτου, σημαίνει ότι εφοδιάζεται με το W16 μηχανικό σύνολο. 

Get it on Google Play Download on the App Store