Νέα πληθωρική σεντάν Cadillac Escala ισχύος 500 ίππων

Η Cadillac δίνει και φέτος το δικό τη στίγμα στο Concours d’Elegance στο Pebble Beach της Καλιφόρνια μέσω του νέου και πολύ εντυπωσιακού σε κάθε επίπεδο μεγάλου πρωτότυπου σεντάν μοντέλου Escala. Να υπενθυμίσουμε ότι πριν από ένα χρόνο είχε παρουσιάσει το επίσης πρωτότυπο μεγάλο και πολυτελές δίπορτο κουπέ Elmiraj.

Η Cadillac Escala έχει μήκος 5.347 χλστ., πλάτος 1.948 χλστ., ύψος 1.455 χλστ. και πολύ μακρύ μεταξόνιο 3.228 χλστ. Μέσω του Escala, η Cadillac αποκαλύπτει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της που θα ακολουθήσει στα μελλοντικά της μοντέλα. Βασικά ξεχωριστά αισθητικά της γνωρίσματα αποτελούν η νέα μεγάλη μάσκα, η οποία συνδυάζεται με πολύ λεπτούς προβολείς και αντίστοιχα, με λεπτά κάθετα φώτα ημέρας στα άκρα του προφυλακτήρα, τα λεπτά πίσω φωτιστικά σώματα και το δυναμικό προφίλ που παραπέμπει σε αυτό μεγάλων μοντέλων 4θυρων κουπέ.

Στο εσωτερικό, η Cadillac έχει επιλέξει μια μίνιμαλ, αλλά high-tech εικόνα, με τρεις OLED οθόνες μπροστά από τον οδηγό αντί του πίνακα οργάνων και του συστήματος infotainment. Ενδιαφέρουσα είναι η σχεδίαση του τιμονιού, η οποία παραπέμπει στο παραδοσιακό τριάκτινο design των παλαιότερων Cadillac, ενώ ειδικά για τους πίσω επιβάτες υπάρχουν οθόνες που τραβιούνται από το εσωτερικό των εμπρόσθιων προσκέφαλων για την ψυχαγωγία τους.

Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί στην καμπίνα είναι κυρίως ύφασμα και δέρμα κομμένα και ραμμένα στο χέρι, που τονίζουν περαιτέρω την όλη ατμόσφαιρα. Υπάρχει και μια μεγάλη διαστάσεων γυάλινη οροφή, που καταλήγει μέχρι και το γυαλί της πίσω πόρτας που ανοίγει ολόκληρη σε στυλ χάτσμπακ, προς όφελος της πρακτικότητας του χώρου αποσκευών.

Την κίνηση της Cadillac Escala αναλαμβάνει ένας καινούριος κινητήρας 4.2 λίτρων V8 twin-turbo ισχύος 500 ίππων, ο οποίος διαθέτει και σύστημα απενεργοποίησης των μισών κυλίνδρων όταν δεν απαιτούνται, για μείωση της κατανάλωσης. Σύμφωνα με την εταιρεία, το μοτέρ αυτό σύντομα θα το δούμε στην παραγωγή.

Get it on Google Play Download on the App Store