Νέο Chevrolet Bolt EV με μεγάλη αυτονομία και χαμηλή τιμή (+video)

Το Bolt EV είναι ένα ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό μοντέλο της Chevrolet με διαστάσεις κοντά σε αυτές ενός μικρού αυτοκινήτου και τιμές που θα ξεκινούν κάτω από τα 30.000 δολάρια, όταν ξεκινήσει τη διάθεσή του στις Η.Π.Α. λίγο πριν το τέλος του 2016. Ενδεικτικά, το BMW i3 με 130-160 χλμ. αυτονομίας κοστίζει στις Η.Π.Α. από 42.400 δολάρια και το Volt από 33.170 δολάρια.

Σχεδιαστικά, το μοντέλο παραγωγής βασίζεται πάνω στο ομώνυμο περσινό πρωτότυπο Bolt EV concept και διακρίνεται για το σχεδόν ενός όγκου αμάξωμά του, με το αυξημένο συνολικό ύψος και το πρακτικό και ευρύχωρο 5θυρο αμάξωμα.

Προς το παρόν, η Chevrolet δεν έχει κάνει γνωστά τα πλήρη τεχνικά στοιχεία του μοντέλου, τα οποία πιθανότατα θα μας τα αποκαλύψει την επόμενη εβδομάδα στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ. Το μόνο που αναφέρεται είναι ότι το Bolt είναι σε θέση να προσφέρει αυτονομία κίνησης με μια πλήρη φόρτιση, πάνω από 320 χιλιόμετρα.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του μοντέλου στην Έκθεση CES του Λας Βέγκας, η Chevrolet ανακοίνωσε ότι το Bolt EV θα έχει στο εσωτερικό του τις πλέον εξελιγμένες τεχνολογίες στο πεδίο της συνδεσιμότητας, ώστε να διευκολύνει τον οδηγό κατά τη χρήση του, δείχνοντάς του π.χ. μέσω του Συστήματος πλοήγησης, που μπορεί να βρίσκονται κοντινοί σταθμοί φόρτισης.

Παρακολουθείστε παρακάτω και το βίντεο με το Bolt EV:

Get it on Google Play Download on the App Store