Citroen C4 Cactus με νέο 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο

H Citroen τοποθετεί στο C4 Cactus το νεότερο αυτόματο κιβώτιο EAT6 της εταιρείας, το οποίο αντικαθιστά το προηγούμενο αυτοματοποιημένο κιβώτιο ETG6, προσφέροντας πιο γρήγορες αλλαγές σχέσεων και έχοντας καλύτερη λειτουργία.

Το νέο αυτόματο κιβώτιο έχει 6 σχέσεις και μας είναι γνωστό από μοντέλα της Citroen όπως το C4 και C4 Picasso. Συνδυάζεται με paddlesαλλαγής σχέσεων πάνω στο τιμόνι, αλλά και με έναν νέο επιλογέα ταχυτήτων στο τούνελ της κεντρικής κονσόλας, έναντι των κουμπιών που διέθετε εκεί το προηγούμενο κιβώτιο.

Διαβάστε ακόμα: Δοκιμή Citroen C3 1.2 λτ. PureTech 82 PS

Σύμφωνα με τη γαλλική εταιρεία, το νέο κιβώτιο προσφέρει πολύ πιο γρήγορες αλλαγές σχέσεων και γενικότερα, έχει εξαιρετικά βελτιωμένη απόκριση σε σχέση με το προηγούμενο, συμβάλλοντας στην ευκολία κατά την οδήγηση.

Στο πεδίο του κινητήρα, η Citroen συνδυάζει το νέο κιβώτιο αποκλειστικά με τον 1.200άρη turboκινητήρα βενζίνης PureTech των 110 ίππων, με το 0-100 χλμ./ώρα να απαιτεί 9,7 δευτερόλεπτα, έναντι 9,3 δευτερόλεπτα για την έκδοση με το 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ενώ η τελική ταχύτητα παραμένει στα 188 χλμ./ώρα.

Διαβάστε ακόμα: Πότε αλλάζει το αυτοκίνητό μου;

Σε ό,τι αφορά στην κατανάλωση, η μέση τιμή που ανακοινώνει η Citroen για το C4 Cactus 1.2 PureTech 110 PS με το αυτόματο κιβώτιο είναι 5,1 λτ./100 χλμ., ενώ οι εκπομπές CO2 βρίσκονται στα 118 γρ./χλμ.

Get it on Google Play Download on the App Store