Έρχεται το πρώτο Citroen C3 GTi

Με αφορμή και την εργοστασιακή της εμπλοκή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, η Citroen ετοιμάζει την πρώτη hot έκδοση του νέου C3, η οποία θα φέρει για πρώτη φορά και την ονομασία «GTi» στην ιστορία του μικρού γαλλικού μοντέλου.

Το νέο C3 GTi σύμφωνα με το βρετανικό τύπο, προαναγγέλθηκε από τον ίδιο τον Πρόεδρο της PSA Peugeot-Citroen, τον κ. Carlos Tavares, κατά τη διάρκεια του πρώτου αγώνα του WRC στο Μόντε Κάρλο, με τον Διευθυντή Προϊόντων της εταιρείας, τον κ. Xavier Peugeot, να το επιβεβαιώνει εκ νέου, τονίζοντας ωστόσο ότι εκτός από σπορ, το νέο μοντέλο πρέπει να προσφέρει και την παραδοσιακή γαλλική άνεση των προϊόντων της μάρκας.

Διαβάστε ακόμα: Δοκιμή Citroen C3 ντίζελ 1.6 BlueHDi 75 PS

Ύστερα από όλα αυτά, το νέο μοντέλο αναμένεται να παρέχει μεν τη δύναμη που αρμόζει σε ένα C3 GTi (θα έχει 1.600άρη turbo κινητήρα με πάνω από 200 ίππους), όμως τα καθίσματά του, η ρύθμιση της ανάρτησης και η όλη καμπίνα θα προσφέρουν περισσότερη άνεση από τα παραδοσιακά μικρά GTi μοντέλα, όπως π.χ. το Ford Fiesta ST ή το Peugeot 208 GTi.

Μάλιστα ο κ. Tavares τόνισε ότι με αφορμή πλέον και την ύπαρξη ενός διευρυμένου Motorsport τμήματος στην PSA, με την παρουσία των Citroen Racing, Peugeot Sport και DS Performance, υπάρχει μεγάλο πεδίο δράσης για την εξέλιξη ακόμη περισσότερων σπορ εκδόσεων των μοντέλων του Ομίλου, με νέες προσθήκες όπως αυτή του C3 GTi.

Get it on Google Play Download on the App Store