C-Aircross Concept: Tο νέο crossover της Citroen

Η Citroen παρουσίασε το νέο της πρωτότυπο, ονόματι C-Aircross το οποίο θα αποτελέσει την καινούργια προσθήκη της στην γκάμα των crossover, όταν θα κυκλοφορήσει στην έκδοση παραγωγής, το δεύτερο εξάμηνο του 2017.

Όπως φαίνεται το C-Aircross θα πάρει την σκυτάλη από το Citroen C3 Picasso, καθώς μάλλον τα πολυχρηστικά/MPV αυτοκίνητα δίνουν σιγά σιγά τη σκυτάλη στα παντώς εδάφους.

Δείτε επίσης: Αναλυτική παρουσίαση του νέου Toyota Yaris 2017

Σκοπός του νέου γαλλικού πρωτότυπου είναι να μας δείξει την επιθετική σχεδιαστική πολιτική που θα ακολουθήσει η Citroen στη συγκεκριμένη κατηγορία και η οποία θα αποτελέσει συνέχεια της τάσης που ξεκίνησε το C4 Cactus.

Αν και πρωτότυπο προς το παρόν, το C-Aircross έχει αρκετά στοιχεία από αυτά που θα δούμε και στην έκδοση παραγωγής, όπως τα Airpumps, τα ιδιαίτερα LED φώτα, τόσο εμπρός όσο και πίσω, αλλά και οι χαρακτηριστικές ράγες οροφής. Ακόμη ένα βασικό χαρακτηριστικό της σχεδίασής του, που όμως δεν θα το δούμε στην έκδοση παραγωγής, είναι η απουσία εξωτερικών καθρεφτών οι οποίοι έχουν αντικατασταθεί από κάμερες.

Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στις πόρτες οι οποίες ανοίγουν αντικριστά (στοιχείο το οποίο δεν ξέρουμε αν θα υιοθετηθεί και από την έκδοση παραγωγής) αποκαλύπτοντας ένα άκρως φουτουριστικό εσωτερικό. Σε αυτό διακρίνουμε την μεγάλη οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό, η οποία είναι 12 ιντσών, αλλά και κάποια στοιχεία που λάμπουν διά της απουσίας τους όπως τα κουμπιά για χειρισμό κλιματισμού, ο πίνακας οργάνων (έχει αντικατασταθεί από head-up display) και ο επιλογέας ταχυτήτων.

Διαβάστε ακόμη: Audi R8… Να το πάρει το ποτάμι (+video)

Το πρωτότυπο Citroen C-Aircross, διαθέτει παρόλα αυτά το Grip Control, κάτι που σημαίνει πως θα παραμείνει προσθιοκίνητο με χαρακτηριστικά αυξημένης πρόσφυσης. Όπως είναι λογικό, πληροφορίες δεν υπάρχουν ακόμη για τα μοτέρ τα οποία θα εφοδιάσουν το νέο crossover της γαλλικής μάρκας, παρόλα αυτά δεν περιμένουμε διαφορές στην γκάμα κινητήρων σε σχέση με αυτά που συναντάμε στο C3.

Το πρωτότυπο Citroen C-Aircross, θα κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, ενώ θα δώσει την σκυτάλη στην έκδοση παραγωγής μέσα στο καλοκαίρι. Η εμπορική του καριέρα αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του έτους.

Get it on Google Play Download on the App Store