Πράσινο φως για το Citroen C5 Aircross

Το Citroen Aircross Concept πήρε τελικά το πράσινο φως από τον γαλλικό όμιλο για να οδηγηθεί στην παραγωγή και η γαλλική μάρκα ανακοίνωσε πως το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί και επισήμως στην έκθεση αυτοκινήτου της Σανγκάη τον ερχόμενο Απρίλιο.

Μία ανακοίνωση η οποία έρχεται σε πείσμα των ημερών, που θέλουν τις εταιρείες να παρουσιάζουν αυτοκίνητα στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης και δείχνει την… επεκτατική πολιτική που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στο γαλλικό στρατόπεδο.

Με το C5 Aircross, όπως θα είναι η ονομασία του μοντέλου στην έκδοση παραγωγής, η Citroen θα διευρύνει την γκάμα των crossover της προκειμένου να έχει ακόμη πιο έντονη παρουσία σε αυτή την τόσο δημοφιλή πλέον κατηγορία.

Δείτε επίσης: Ανανεωμένο Nissan Qashqai

Και για να μην μείνουμε με την εικόνα του πρωτότυπου μοντέλου, η Citroen έδωσε στη δημοσιότητα δύο σκίτσα από την έκδοση παραγωγής του. Από αυτά φαίνεται πως το C5 Aircross θα μοιάζει αρκετά με το πρωτότυπο μοντέλο το οποίο γνωρίσαμε δύο χρόνια πριν.

Κύριο χαρακτηριστικό της εμφάνισής του είναι τα λεπτά εμπρός φώτα LED, η μεγάλη μάσκα και οι αεραγωγοί χαμηλά στον προφυλακτήρα, ενώ οι μικρές γυάλινες επιφάνειες υπογραμμίζουν την επιθετική όψη του αυτοκινήτου.

Επίσημες πληροφορίες ακόμη δεν υπάρχουν σχετικά με το νέο γαλλικό crossover, παρόλα αυτά θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως θα βασίζεται στην πλατφόρμα του Peugeot 5008, την EMP2, ενώ η παραγωγή του το πιθανότερο είναι να γίνεται στο εργοστάσιο του ομίλου στο Ρεν της Γαλλίας.

Get it on Google Play Download on the App Store