Αναγέννηση του μεγάλου Citroen C6 made in China

Μετά από 4 χρόνια η Citroen επαναφέρει το C6 στην κορυφή της γκάμας της, παρουσιάζοντας τη 2η γενιά του στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνο, η οποία όμως προορίζεται μόνο για την αγορά της Κίνας. Ουσιαστικά, έχουμε να κάνουμε με μια πιο ποιοτική και «φρεσκαρισμένη» εμφανισιακά έκδοση του μοντέλου Fengshen A9 της κινέζικης Dongfeng, ως τμήμα της χρόνιας συνεργασίας μεταξύ της Dongfeng και της PSA.

Άλλωστε, το Fengshen A9 βασίζεται πάνω στη νεότερη πλατφόρμα EMP2 των μοντέλων της PSA και έτσι, το νέο Citroen C6 έχει ήδη μια πολύ καλή βάση για το χτίσιμό του. Από πλευράς διαστάσεων, το μοντέλο της Citroen αγγίζει σε μήκος τα 4,98 μέτρα και έχει ένα αντίστοιχα μακρύ μεταξόνιο 2,9 μέτρων. Σχεδιαστικά, η παρουσία του χαρακτηρίζεται από τις ρέουσες γραμμές του αμαξώματός του, αλλά και κυρίως, από το διαφορετικό εμπρόσθιο τμήμα, με τα φωτιστικά σώματα που ουσιαστικά αποτελούν μέρος της μεγάλης γρίλιας της μάσκας, που φιλοξενεί και το μεγάλο λογότυπο της Citroen.

Εσωτερικά, η όλη σχεδίαση είναι σύγχρονη και χαρακτηρίζεται από τον μεγάλο, μεγέθους 12,3 ιντσών πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων, την κεντρικά τοποθετημένη οθόνη αφής, αλλά και το δέρμα στο σαλόνι με τις περιμετρικές ξύλινες επενδύσεις, που χαρίζουν μια έξτρα νότα πολυτέλειας.

Σε ό,τι αφορά στον κινητήρα του τέλος, η Citroen δεν ανακοινώνει προς το παρόν λεπτομέρειες, ωστόσο το νέο C6 στην Κίνα αναμένεται να εφοδιαστεί με τον 1.8 turbo βενζινοκινητήρα των 200 ίππων και 280 Nm ροπής του Dongfeng Fenshen A9, που θα συνδυαστεί αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Get it on Google Play Download on the App Store