Formula 1: «Φρένο» στο deal Audi-McLaren

Ξαφνική αλλαγή σκηνικού φαίνεται πως σημειώνεται στο deal της Audi με την ομάδα Formula 1 της McLaren.

Ανώνυμη πηγή που επικαλείται το Automotive News Europe, αποκάλυψε ότι η πιθανότητα συνεργασίας των δύο εταιρειών γίνεται όλο και πιο απίθανη. Η ανώνυμη πηγή εξήγησε ότι αιτία γι’ αυτή την ανατροπή είναι το γεγονός πως οι δύο κολοσσοί της αυτοκινητοβιομηχανίας έχουν μια τελείως διαφορετική οικονομική προσέγγιση στις συζητήσεις. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον…

Πριν από λίγο καιρό, σε μια ζωντανή εκπομπή του VW Group με τίτλο «Dialog with Diess», ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Volkswagen, Herbert Diess, αποκάλυψε ότι τόσο η Audi όσο και η Porsche σχεδιάζουν να ενταχθούν στη Formula 1 το 2026, επιβεβαιώνοντας φημολογία που διαρκούσε για μήνες ολόκληρους.

Ο Diess εξήγησε, μάλιστα, ότι τόσο η Audi όσο και η Porsche θα μπουν στη Formula 1, καθώς «αυτός ο άκρως ανταγωνιστικός χώρος είναι ο τέλειος τρόπος για να προωθηθούν αυτές οι εξέχουσες μάρκες πολυτελείας». Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου VW συμπλήρωσε πως οι επερχόμενες αλλαγές στον κανονισμό του 2026 είναι η καλύτερη στιγμή για να μπουν στο άθλημα. Αυτό οφείλεται κυρίως στο σχέδιο της F1 να εισαγάγει σταδιακά πλήρως βιώσιμα καύσιμα για τους κινητήρες εσωτερικής καύσης, γεγονός που τροφοδοτεί την εστίαση του Ομίλου VW στην πράσινη τεχνολογία.

Η Porsche, όπως ανακοινώθηκε πριν μέρες, θα ενταχθεί στην Red Bull ως προμηθευτής κινητήρων για να πάρει τη θέση της Honda. Όσον αφορά την Audi, τα σενάρια την ήθελαν να επενδύει στην ομάδα της McLaren F1 για να εξασφαλίσει το μερίδιο ελέγχου και να προμηθεύει τον νέο κινητήρα στην ομάδα.

Αυτή η προοπτική, όμως, φαίνεται να κινδυνεύει σύμφωνα με την τελευταία διαρροή, καθώς φαίνεται ότι οι επαφές μεταξύ της McLaren και της Audi έχουν βαλτώσει για τα καλά και ο λόγος είναι σαφώς οικονομικός, όπως προαναφέρθηκε. Νέες φήμες, πάντως, αναφέρουν ότι η Audi εξετάζει επίσης ομάδες όπως η Alpha Romeo, η οποία ανήκει στη Sauber και χρησιμοποιεί κινητήρες Ferrari ή ακόμα και την Aston Martin.

Get it on Google Play Download on the App Store