Νέο Dacia Sandero με κινητήρα 1.0 λτ. και αυτόματο Duster

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι, η Dacia παρουσιάζει την ανανεωμένη γκάμα των μοντέλων της Sandero, Sandero Stepway, Logan και Logan MCV, με αλλαγές τόσο σε σχεδίαση, κινητήρες και εξοπλισμό. Παράλληλα εφοδιάζει για πρώτη φορά το Duster με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC.

Ξεκινώντας από τα Sandero και Sandero Stepway διαθέτουν πιο μοντέρνο σχεδιασμό εξωτερικά μέσω των ανασχεδιασμένων προφυλακτήρων και φωτιστικών σωμάτων εμπρός (με φώτα ημέρας LED) και πίσω, καθώς και της μάσκας.

Αναβαθμισμένο είναι και το εσωτερικό, όπου υπάρχουν νέες επενδύσεις από σατινέ χρώμιο στην κονσόλα, αεραγωγούς, χειρολαβές και στο νέου σχεδιασμού τιμόνι των τεσσάρων ακτινών. Επίσης, έχουν τοποθετηθεί νέες επενδύσεις στα καθίσματα. Εκσυγχρονισμένος είναι και ο εξοπλισμός με την προσθήκη κάμερας οπισθοπορείας και υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρας. Επιπλέον οι διακόπτες για τα ηλεκτρικά παράθυρα μεταφέρθηκαν από την κονσόλα στην πόρτα του οδηγού, ο διακόπτης για το παράθυρο του οδηγού έχει λειτουργία με ένα πάτημα, ενώ την άνεση ενισχύει περεταίρω το υποβραχιόνιο στο κάθισμα του οδηγού.

Στην γκάμα των κινητήρων προστέθηκε ο τρικύλινδρος 1.0 λτ. SCe ισχύος 75 ίππων, ο οποίος σε σχέση με τον ίδιας απόδοσης 1.2 λτ. που αντικαθιστά εξασφαλίζει μειωμένη κατανάλωση και εκπομπές CO2 κατά 10%. Επιπλέον διατίθενται με τα μηχανικά σύνολα 0.9 TCe και τους ντίζελ των 1.5 λτ. με 75 και 90 ίππους.

Για το Duster νέο στοιχείο αφορά την τοποθέτηση του 6τάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη της Renault (EDC). Αυτό συνδυάζεται μόνο με την έκδοση 4×2 με τον κινητήρα πετρελαίου 1.5 dCi 110.

Get it on Google Play Download on the App Store