Νέο Daihatsu FX Concept δείχνει τον αντικαταστάτη του Terios

Η Daihatsu μπορεί να έχει αποσυρθεί από την Ευρώπη, ωστόσο στην Ασία συνεχίζει να πουλά αυτοκίνητα, να είναι δημοφιλής και να παρουσιάζει νέα μοντέλα. Στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Ινδονησίας αποκαλύπτει για πρώτη φορά το νέο πρωτότυπο μικρό crossover μοντέλο FX Concept, το οποίο δεν αποκλείεται να δείχνει τον αντικαταστάτη του Terios.

Το μήκους 3.800 χλστ., πλάτους 1.690 χλστ., ύψους 1.580 χλστ. και με μεταξόνιο 2.455 χλστ. αμάξωμά του, διακρίνεται για την πολύ ελκυστική και δυναμική του σχεδίαση ειδικά μπροστά. Πολύ μοντέρνο είναι και το εσωτερικό με τις τρεις ψηφιακές οθόνες, αυτές του πίνακα οργάνων, ψηλά στο ταμπλό και στην κεντρική κονσόλα. Παράλληλα, οι πόρτες ανοίγουν με αντίθετη φορά και στη μέση δεν υπάρχει κεντρική κολόνα.

Από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών, οι πληροφορίες είναι ελάχιστες. Το αυτοκίνητο παραγωγής ενδέχεται να τροφοδοτείται στην αρχική έκδοση με 1.2 λτ. κινητήρα (ίσως τον turbo της Toyota) και με την κίνηση να μεταδίδεται στους πίσω τροχούς. Ωστόσο η Daihatsu αναφέρει ότι το εν λόγω μοντέλο θα είναι αρκετά σκληροτράχηλο για εκτός δρόμου συνθήκες, που σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανόνητα θα εφοδιάζεται και με τετρακίνηση.

Get it on Google Play Download on the App Store