Νέο μικρό 7θέσιο SUV Datsun Cross (+video)

Όπως σας είχαμε ενημερώσει και λίγο παλιότερα, η Datsun σκοπεύει να παρουσιάσει το νέο της μοντέλο, το οποίο γνωρίσαμε ως πρωτότυπο με την ονομασία Go-Cross, σε έκδοση παραγωγής. Πλέον το αυτοκίνητο, ονόματι Datsun Cross, έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του.

Δείτε ακόμη: Η Kia τρολάρει την Lamborghini (+video)

Το Datsun Cross βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-Α+ των Renault-Nissan και όπως φαίνεται και από τις εικόνες του, οι η έκδοση παραγωγής δεν διαφέρει δραματικά από το πρωτότυπο. Το κόμπακτ SUV της Datsun έχει μήκος 3.995 χλστ., πλάτος 1.670 χλστ., ύψος 1.560 χλστ., μεταξόνιο 2.450 χλστ. και απόσταση από το έδαφος 200 χλστ. Χαρακτηριστικά γνωρίσματα της εμφάνισής του είναι η μάσκα εμπρός, τα LED φώτα και το χρώμιο χαμηλά στο αμάξωμα σε προφυλακτήρες και μασπιέ. Πίσω έχει διαφορές με το πρωτότυπο μοντέλο και είναι πιο αδιάφορο σχεδιαστικά.

Σύμφωνα με την Datsun το μοντέλο της είναι μία διασταύρωση ανάμεσα σε πολυμορφικό και SUV αυτοκίνητο, συνδυάζοντας 7θέσιο πρακτικό εσωτερικό και κίνηση παντός εδάφους. Από την άλλη, ο σχεδιασμός στο εσωτερικό του είναι σαφώς πιο ήπιων τόνων σε εμφάνιση από ότι το αμάξωμα, έχοντας πάντως αρκετά σύγχρονα εξοπλιστικά στοιχεία όπως θύρα USB, Bluetooth και οθόνη αφής για το σύστημα πολυμέσων.

Όσον αφορά στους κινητήρες του, κάτω από το καπό του το Datsun Cross θα έχει έναν 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα ο οποίος αποδίδει 68 ίππους και 104 Nm ροπής ή 78 ίππους και 104 Nm ροπής. Ο πρώτος συνεργάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο πέντε ταχυτήτων και ο δεύτερος με CVT.

Διαβάστε επίσης: Προβολείς ομίχλης: Πότε επιτρέπεται να τους ανάβουμε;

Το αν θα το δούμε στην χώρα μας παραμένει άγνωστο, με τις περισσότερες πιθανότητες να συγκλίνουν σε μία αρνητική απάντηση, καθώς αυτή την στιγμή η Datsun στοχεύει σε μερίδιο σε αγορές όπως η Λατινική Αμερική και η Ινδία.

Get it on Google Play Download on the App Store