Αγωνιστικό τέρας Saab 9-5 με έως 800 PS για 29.000 ευρώ!

Η πολύπαθη Saab η οποία έχει ουσιαστικά κλείσει από το 2012, δεν παύει να έχει φανατικούς οπαδούς. Άλλωστε ήταν μια αυτοκινητοβιομηχανία με σπουδαία ιστορία και είχε μοντέλα που ξεχώριζαν για την πολυτέλειά τους, τον σχεδιασμό, τις επιδόσεις (με τους τούρμπο κινητήρες) και την παθητική ασφάλεια.

Ένα από τα δημοφιλή μοντέλα της Saab ήταν και το 9-5, το οποίο παραγόταν για 13 χρόνια (1997 έως 2010) και ενδιάμεσα είχε δεχτεί διάφορες ανανεώσεις. Ο κάτοχος λοιπόν ενός τέτοιου μοντέλου του 2002, αποφάσισε να το μεταμορφώσει σε αγωνιστικό, ωστόσο εξωτερικά η… μετάλλαξη δεν πέτυχε. Από μπροστά ειδικά θυμίζει περισσότερο εκχιονιστικό, ενώ πίσω η μεγάλη φτερούγα και ο διαχύτης στον προφυλακτήρα είναι μάλλον για γέλια και για κλάματα.

Δείτε ακόμα: Ποιο μοντέλο εκθρόνισε τη Volvo στη Σουηδία μετά από 54 έτη;

Από το εσωτερικό του έχει αφαιρεθεί κάθε περιττό στοιχείο για να ελαφρώσει και να μπορεί ο κινητήρας να το κινήσει πιο γρήγορα. Το 2.3 λτ. μηχανικό σύνολο αποδίδει μετά από διάφορες τροποποιήσεις 600 ίππους και 760 Nm ροπής με πίεση τούρμπο στο 1,5 bar, ενώ σύμφωνα με την αγγελία, μπορεί να φτάσει με ορισμένες ακόμα αλλαγές τους 800 ίππους και 900 Nm ροπής (στους εμπρός τροχούς). Παράλληλα έχουν γίνει διάφορες ακόμα τροποποιήσεις στο πλαίσιο, αναρτήσεις, φρένα, κ.λπ.

Θα δίνατε όμως ποτέ 29.000 ευρώ για να το αγοράζατε;

Get it on Google Play Download on the App Store