Στο σφυρί μία απίστευτη BMW Σειρά 5 Alpina Β10 BiTurbo

H BMW Σειρά 5 Alpina B10 BiTurbo είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο αυτοκίνητο το οποίο κατασκευάστηκε σε μόλις 507 μονάδες και για την εποχή της είχε όλη την τεχνογνωσία της Alpina. Πλέον βρίσκεται στο σφυρί ένα κομμάτι εξαιρετικής ομορφιάς και σε πολύ καλή κατάσταση.


Η συγκεκριμένη, που βλέπουμε στις παραπάνω εικόνες είναι η υπ’ αριθμόν 170 που κύλησε από το εργοστάσιο.

Το γερμανικό σπορ σεντάν έχει διανύσει κάτι παραπάνω από 150.000 χλμ. και βρίσκεται σε δημοπρασία από το Bring A Trailer και διαθέτει πλήρες ιστορικό συντήρησης.

Δείτε επίσης: BMW M5 ντύθηκε στα χακί

Ουσιαστικά πρόκειται για την βελτιωμένη εκδοχή της BMW Σειρά 5 (E34) η οποία βασιζόταν στην 535i. Η Alpina πήρε τον 3.4 λτ. (M30) κινητήρα και έβαλε νέα πιστόνια, δύο υγρόψυκτες τουρμπίνες Garrett και πήγε την ιπποδύναμη από τα 208 στα 360 άλογα και την ροπή από τα 305 Nm στα 520 Nm. Όσον αφορά τις επιδόσεις της, για το 0–100 χλμ/ώρα χρειαζόταν 5,6 δλ. ενώ η τελική της ταχύτητα ήταν στα 290 χλμ/ώρα.

Φυσικά το αυτοκίνητο παρέμεινε πισωκίνητο, ενώ με την κίνηση να μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω 5τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου. Αλλαγές υπήρχαν φυσικά στην ανάρτηση και τα φρένα, ενώ κάποια στιλιστικά στοιχεία (αυτοκόλλητα, ζάντες και πινελιές στο εσωτερικό) ήταν εκεί για να δηλώνουν την ιδιαιτερότητα και την καταγωγή του αυτοκινήτου.

Get it on Google Play Download on the App Store